Ad Werk
Image default
Bedrijven

Zo kun jij ultiem ontspannen

We krijgen het steeds drukker en onze agenda’s worden steeds voller. Overwerken lijkt soms het nieuwe normaal. Het is dan niet gek dat stress en spanning om de hoek komen kijken. Ontspanning en rust zijn dan je redding. Afhankelijk van je voorkeur kun je op vele manieren ontspanning vinden. Ontspannen kan namelijk op allerlei manieren. Onderstaande voorbeelden geven je een indicatie van verschillende manieren waarop je tot rust kunt komen en heerlijk kunt ontspannen.

Bewegen

Bewegen is erg goed voor je lichaam; het is goed voor je hart en voor je bloeddruk. Daarnaast helpt het tegen negatieve gevoelens. Kies bijvoorbeeld een vorm van bewegen die goed past bij andere activiteiten die je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld sporten: wandelen of rennen in het bos, in de tuin werken, naar de sportschool gaan of yoga doen. Het is namelijk bewezen dat beweging het stresshormoon verlaagt. Daarnaast is het ook bewezen dat mensen die weinig bewegen, meer negatieve effecten van stress ervaren. Pak je wandelschoenen, je tennisracket of de hond en ga erop uit!

Rusten

Ontspanning doorbreekt spanning in je lichaam. Heb je regelmatig last van stress en spanning? Het is dan aan te raden elke dag bewust momenten in te plannen om te kunnen ontspannen. Richt hierbij al je aandacht op die bepaalde activiteit en probeer je niet te laten afleiden door gedachten. Kies iets wat jou ontspant, zoals bijvoorbeeld naar muziek luisteren, met een boek lezen of een film kijken, een dutje doen of een spelletje doen.

Er zijn nog meerdere manieren om binnenshuis tot rust te komen. Een voorbeeld hiervan is het etherische olie kopen. De geur van de olie kan een bepaalde sfeer creëren in je huis. Al jarenlang worden etherische oliën gebruikt als alternatieve geneeswijze. De geuren kunnen namelijk emotionele reacties opwekken, een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en ze kunnen je helpen kalmeren. Ben je geïnteresseerd in etherische olie kopen? Er zijn tientallen winkels, zowel fysiek als online, te vinden waar je allerlei verschillende oliën kunt kopen. Populaire geuren om mee te ontspannen zijn kamille, eucalyptus en lavendel.

https://review-pagina.nl/