Ad Werk
Image default
Kinderen

eerste verjaardag van je kind

De eerste verjaardag van je kind is altijd spannend en speciaal om te vieren. Je kind leert vanaf ongeveer de leeftijd van 1 jaar te beginnen met lopen. Vaak kiezen ouders ervoor om een kind een speelgoed als cadeau te doen, speelgoed is iets waar kinderen graag mee spelen en altijd blij mee zijn. Natuurlijk is speelgoed niet het enige dat kinderen op een nuttige manier bezig houdt. Een houten loopfiets voor 1 jaar is ook iets dat je cadeau kan doen aan je kind, dit zal jouw kind ook op motorisch vlak beter ondersteunen.

Waarom een loopfiets aanschaffen?

Een loopfiets is niet enkel in voordeel voor de stimulatie van de ontwikkeling van je kind maar het is voor jou als voor je kleine kei leuk. Voor een kindje is een houten loopfiets voor 1 jaar een ‘grote’ uitdaging, het kan je namelijk al laten zien wat hij al goed kan. Vanaf het moment dat je kind al meer ervaring heeft met de houten loopfiets voor 1 jaar dan is het ideaal om het ergens mee naartoe te nemen. Als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat dan hoef je je kind niet in de buggy te duwen maar kan je hem gewoon op de loopfiets zetten.

Motorische ontwikkeling van een kind

Bij de ontwikkeling van je kind speelt de motoriek een zeer sterke rol. Tijdens het eerste jaar zijn dit eenvoudige bewegingen zoals de armen en benen bewegen. Een loopfiets helpt een kind dus om beter gebruik te maken van zijn benen en armen namelijk omdat hij vooruit moet komen en ook moet sturen. Op die manier is je kind dus stilaan bewuster aan het worden van wat hij kan met zijn armen en benen en hoe het eigenlijk werkt.

Helm en vlaggetje

Aangezien de balans van je kind nog niet zo helemaal perfect is, is het aangeraden om je kind toch een helm op te doen, zodat als hij valt hij zich niet bezeert aan zijn hoofd. Een kinderhoofd is nog heel kwetsbaar daar moet je dus meer voorzichtiger mee zijn. Wanneer je met je kind naar buiten gaat en hem op de houten loopfiets voor 1 jaar laat rondrijden kun je eventueel ook een vlaggetje vastmaken aan de loopfiets zodat je kan zien waar je kind is.

https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/