Ad Werk
Image default
Kinderen

Ready, set, let the auto’s go!

Zie ze gaan, daar komen de fijne bestuurbare auto’s aan! Bestuurbare auto’s zijn speelgoed race auto’s die op afstand worden bestuurd. De besturing verloopt via een afstandbediening. Deze zendt een signaal uit naar de auto. De afstand wordt bepaald door de signaal sterkte. Dit kan soms wel 30 meter zijn. Bestuurbare auto’s worden vaak gegeven aan jonge kinderen. Met name jongens. Toch zijn er ook meiden die het heel leuk vinden om met de auto’s te spelen. Speelgoed is tenslotte voor iedereen. Zo zien we ook genoeg ouders die het leuk vinden om uit te proberen. Of wat dacht je van het achterna jagen van de auto door de hond of kat in huis? Het is een speelgoed voor iedereen dus!

Wat te doen met de auto?

Met een op afstandbestuurbare auto kan je gewoonweg lekker rondjes rijden in je woon of slaapkamer. Door het huis, in de hal of tuin. Maar je kan ook zelf een racebaan bouwen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een baan te tekenen op een grote papieren rol. Of je kan een afbakening bouwen waar de auto doorheen moet rijden. Dit kan je doen door allerlei voorwerpen in huis naast elkaar te zetten en zo muren van de racebaan te bouwen. Je kan alleen rijden met de auto of strijden tegen familie en vriendjes. Dit kan voor heel veel spanning en plezier worden. Iedereen wil natuurlijk de snelste zijn!

Tegen elkaar strijden in een race

Wanneer meer mensen een auto hebben is het een optie dat  je tegelijkertijd start  en tegen elkaar  strijden om wie het eerst de eindstreep behaald. Net zoals op het echte circuit. Wanneer er maar één bestuurbare auto is kan er alsnog gestreden worden. Je kan gewoonweg meten wie het snelste over een rondje doet en wie het snelste over bijvoorbeeld 3 rondjes in totaal doet. Zo kan iedereen toch deelnemen aan de spannende wedstrijd. Daarnaast kan je ook testen wie het meest precies kan rijden. Dit kan je doen door de auto bijvoorbeeld op een balk te plaatsen. De persoon die het voor elkaar krijgt om niet van de balk af te vallen, heeft gewonnen.