Ad Werk
Image default
Bedrijven

Wat is een fulfilment service?

Voor veel mensen is dit nog een relatief onbekende term. Het is dan ook een redelijk nieuw concept. Toch zijn dit soort services extreem handig en zullen ze komende jaren nog blijven. Bedrijven merken dat door het gebruik van deze services hun interne processen een stuk beter verlopen. Wil jij precies weten wat een fulfilment service is en wat zij voor jou kunnen betekenen? Lees dan verder om er stap voor stap achter te komen wat deze bedrijven voor jou kunnen doen.

Warehousing

Dit soort services beginnen letterlijk met een fulfilment. Dit betekent dat ze jouw partner zullen worden en alle taken overnemen wanneer het aankomt op de logistiek van jouw bedrijf. Hierbij moet je denken aan het opslaan van goederen in warenhuizen, maar ook zelfs gekoelde opslagen. Ze zullen er dus alles aan doen om er voor te zorgen dat jouw goederen in optimale omstandigheden verkocht kunnen worden.

Controle

Verder controleren ze ook de kwaliteit van jouw inkomende goederen. Ze hebben alle middelen om het controleren van de goederen zo soepel en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Na dit proces zullen de bestellingen effectief opslaan binnen de opslag. Een fulfilment center beschikt vaak over meerdere groten warenhuizen waar ze jouw bestellingen netjes verwerken.

Order-picking

Wanneer er dus een klant iets koopt bij jouw (web)winkel, dan wort deze bestelling automatisch aan jouw logistieke partner doorgegeven. Zij controleren ook na of alles goed verlopen is in dit proces. Als laatste controle zullen ze jouw item ook opnieuw scannen, dit vaak ook per order.

Packing

Nadat de bestelling verwerkt is komt de inpakker aan de beurt. Deze persoon zal jouw item passend en op de beste manier inpakken, zodat deze efficiënt verwerkt kan worden door de post. Ook wordt de mogelijkheid om je pakket met beschermende folie te laten inpakken vaak door dit soort services aangeboden.

Bezorging

Fulfilment centers zorgen dat jouw bestelling goed wordt afgeleverd bij de post. Zo kan de klant genieten van een snelle, veilige en efficiënte bezorging. Wanneer je deze services dus gebruikt zul je geen zorgen meer hebben over dit proces!

https://we-fulfil.nl/