Ad Werk
Image default
Bedrijven

Hoe een boekhouder geld oplevert!

Vaak doe je de administratie zelf omdat je geld wil besparen. Dit zorgt ervoor dat je echter negen van de tien keer meer geld kwijt bent. Dit klinkt misschien niet logisch, maar een goede boekhouder die levert zijn geld wel op.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder kan de loonadministratie doen. Jaaraangiftes en kwartaalaangiftes worden ook door een boekhouder gedaan. Zelf doen kan zeker, maar dan geniet je vaak niet van alle voordelen. De loonadministratie uitbesteden is dus verstandig. Daarin is een goede boekhouder een stuk beter. Ieder heeft zijn vak.

Eigenlijk kun je dus zeggen dat een boekhouder de inkomsten en uitgaven bijhoudt. Als ondernemer is het verplicht om een boekhouding uit te voeren. Goed doen is het advies. Dat voorkomt natuurlijk ook veel problemen naderhand. Vind jij het uitbesteden van de boekhouding moeilijk? Vraag dan of een gedeeltelijke overdracht kan. Zo kun je wennen aan het idee.

Hoe doet een boekhouder dat?

Een boekhouder is dagelijks bezig met boekhoudingen. Die ervaring heb je zelf simpelweg niet. Je kunt dus wel gaan proberen om snel al jouw mogelijk voordeeltjes te zoeken, een boekhouder weet beter wat wel en niet mag.

Een slimme manier waarop een boekhouder zorgt voor extra voordeel? Dat zijn de dingen waar je als ondernemer zo snel zelf niet aan denkt. Je kunt in sommige gevallen als ondernemer recht hebben op onder andere een zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek en een MKB-winstvrijstelling. Ook is er een KIA (kleinschalige Investeringsaftrek) en een speur- en ontwikkelingsaftrek.

Loonadministratie uitbesteden

Bij het uitbesteden van de loonadministratie is een goede boekhouder ook van belang. Die kan jouw wijzen op mogelijk voordelen en ook op jouw rechten en plichten. Daarmee verdien je dus geld door gebruik te maken van jouw rechten. Daarnaast verlies je geen geld doordat jij nu precies weet welke plichten erbij horen.

Behalve de loonadministratie uitbesteden kun je ook jaaraangiftes en kwartaalaangiftes uitbesteden. Waar je met het uitbesteden van de loonadministratie dus te maken hebt met kosten en baten ten aanzien van de salarissen, werkt een boekhouder voor jaaraangiftes met alle kosten en baten.

Waar een boekhouder zich menigmaal mee terugverdient? Dat is vaak van het terugvragen van BTW van verkoopfacturen waar nooit de BTW van is teruggevraagd.

https://boekhouderkaart.nl/boekhouding-uitbesteden/