Ad Werk
Image default
Bedrijven

Wat doe je als projectleider in de bouw?

Wil je graag meer weten over de functie projectleider in de bouw? Of ben je benieuwd wat je precies doet als projectleider? In dit blog lees je alles over de werkzaamheden van een projectleider in de bouw. We vertellen je onder andere over het takenpakket, de verantwoordelijkheden en hoe jij kunt groeien in deze functie!

Wat houdt de functie in?

Als projectleider in de bouw ben je verantwoordelijk voor het gehele project. Je bent dan ook het aanspreekpunt voor alle partijen die betrokken zijn bij het project. Je stuurt verschillende teams aan en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Onder andere jouw werkzaamheden als projectleider:

– Het vaststellen van de doelstellingen en planning van het project;

– Het coördineren, begeleiden en controleren van het project;

– Het aansturen van de projectmedewerkers en externe partijen;

– Het signaleren van problemen en zoeken naar oplossingen;

– Het bijhouden van de projectadministratie.

Als projectleider in de bouw heb je dus veel verschillende werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het gehele project en stuurt diverse teams aan. Ben jij een echte aanpakker? Dan is de functie projectleider in de bouw perfect voor jou!

Hoe jij kunt groeien in de functie projectleider?

Je hebt verschillende mogelijkheden om door te groeien in de bouwwereld. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar een hogere functie, zoals projectdirecteur of accountmanager. Maar je kunt ook kiezen voor een andere functie binnen het projectmanagement, zoals projectcontroller of projectplanner. Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien in de bouwwereld!

Projectleiders zijn er in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn echte aanpakkers. Ben jij ook zo’n aanpakker? Dan is de functie projectleider in de bouw perfect voor jou! Bekijk de vacatures op de website van Maters en De Koning en solliciteer direct voor één van de functies. Bij dit ingenieursbureau kun je veel leren en weet je zeker dat je op een goede plek werkt.