Ad Werk
Image default
Bedrijven

Je velvet bank reinigen

Je ziet het tegenwoordig overal, prachtige velvet meubelstukken. Prachtige velvet stoelen of een heerlijke velvet bank. Velvet ziet er niet alleen luxe uit, het is ook nog eens super zacht. Het enige probleem met velvet is het reinigen van een velvet bank.

 

Zelf je velvet bank reinigen

Als je een vlek op je velvet bank krijgt dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk schoon maakt. Het beste is om meteen met een vochtige doek de bank af te vegen. Je kunt ook een sopje maken met neutrale zeep. Doe dit alleen als een vochtige doek niet genoeg is. Meestal moet dit genoeg zijn om de vlek uit je bank te halen. Probeer hierbij niet te wrijven maar juist te deppen. Velvet bestaat namelijk uit korte rechtopstaande haartjes. Als je hier te veel op wrijft dan gaan de haren platliggen. Hierdoor zal de luxe uitstraling en de zachtheid verdwijnen.

 

Laten reinigen velvet bank

Daan de vlekken er niet goed uit of zijn de vlekken zo hardnekkig dat je er zelf niet aan durft te beginnen dan kun je ook je velvet bank laten reinigen.  Vaak kan het voorkomen dat je een vlek wel grotendeels weg hebt gekregen maar niet helemaal. Als je meer van dit soort vlekken krijgt ziet je bank er niet mooi uit. Omdat de vlekken er dan al langer in zitten zijn deze niet meer zelf eruit te krijgen. Dit is ook een goede reden om het reinigen van je velvet bank aan een professional over te laten. Als je je bank professioneel laat reinigen dan wordt er gebruik gemaakt van dieptereiniging. Hierdoor kan het vuil tot diep in de bank worden verwijderd. Het voordeel hiervan is dat niet alleen de vlekken uit de bank worden gehaald. Ook krijgt de bank zijn originele glans en kleur weer terug. Dus ook zonder vlekken is het reinigen van je velvet bank een aanrader.

https://banklatenreinigen.com/velvet-bank-schoonmaken/