Ad Werk
Image default
Bedrijven

Is het gebruiken van een e-sigaret slecht voor je longen?

Steeds meer mensen stappen over van de gewone sigaret naar een e-sigaret. Deze zouden een stuk minder schadelijk voor de gezondheid zijn dan de gewone sigaret. Maar is dat wel zo? Het gebruiken van een e-sigaret is mogelijk schadelijker dan gedacht. Echter zijn de gevolgen op lange termijn niet allemaal duidelijk. Wel zijn er sterke aanwijzingen uit onderzoeken naar voren gekomen dat de e-sigaret op korte termijn schade aanbrengt aan de longen.

Aanvankelijk werd gedacht dat de e-sigaret een gezond alternatief zou zijn van de sigaret. De e-sigaret bevat minder giftige stoffen, die normaal gesproken vrijkomen bij de verbranding van tabak. Toch is de damp van de e-sigaret niet geheel gezond. De damp bevat namelijk ook giftige stoffen, zoals nicotine en propyleenglycol. Mensen die nog gebruik maken van een e-sigaret doen er goed aan om te stoppen.

Slecht voor de longen

Hoe schadelijk de e-sigaret op lange termijn is moet nog blijken. Dat komt omdat de e-sigaret nog niet zo lang bestaat. Er is dus nog onvoldoende onderzoek naar kunnen doen. Echter zijn er wel steeds meer aanwijzingen dat de e-sigaret op korte termijn schade kan veroorzaken.

De damp die wordt geïnhaleerd, kan schade veroorzaken aan de cellen aan de binnenkant van de longen. Deze cellen kunnen natuurlijk hun werk minder goed doen wanneer deze zijn beschadigd. Er kan namelijk minder zuurstof opgenomen worden door de longen. Daarnaast kan het immuunsysteem minder goed reageren op virussen in de longen.

Aantrekkelijk voor jongeren

De e-sigaret blijkt voornamelijk erg populair onder jongeren. Er zijn vele honderden smaken en modellen verkrijgbaar die er gaaf uit zien. Denk aan de vampire vape black ice. De zoete smaakjes en het stoere uiterlijk zorgen voor populariteit onder jongeren. Daarnaast zijn er reclamecampagnes gericht op jongeren, om deze doelgroep aan het dampen te krijgen.

Hoewel het gebruik bij de meeste jongeren beperkt blijft tot een eenmalig gebruik, is het opvallend dat in 2019 meer scholieren (12 t/m 16 jaar) wel eens een e-sigaret hebben gebruikt (25%). Dat is een stukje meer dan een gewone sigaret (17%).

https://wizzits.com/e-liquid-vampirevape-heisenberg/