Ad Werk
Image default
Zakelijk

Wat houdt pdca in?

De onderneming kan verschillende management kaders gebruiken om elkaar aan te vullen. Een van de meest effectieve kaders is PDCA dat staat voor Plan, Do, Check, Act. Deze cyclus wordt ook beschouwd als een controlecyclus of Deming-cyclus. Dit managementkader wordt vaak gebruikt in beheermaatschappijen en productiebedrijven. Wanneer je bedrijf voor deze beheerscyclus kiest, moet deze worden herhaald om stagnatie te voorkomen. Het bedrijf kan deze cyclus gebruiken om te ontdekken of zijn cyclus goed evolueert. Je vraagt je misschien af ​​waarom je bedrijf deze managementcyclus zou moeten gebruiken. De belangrijkste reden waarom je deze cyclus moet toepassen is om de planning te vergemakkelijken. Deze cyclus helpt je ​​bedrijf ook om eventuele bijsturingen te analyseren. Dit management raamwerk kan dus het risico uitsluiten dat je tweemaal met dezelfde fout wordt geconfronteerd.

Wat zijn de fasen van PDCA?

Zoals hierboven vermeld, bestaat deze cyclus uit vier fasen: Plan, Do, Check, Act. In de planningsfase moet je de problemen identificeren waarmee je bedrijf te maken heeft. In deze fase kun je de problemen analyseren en het bedrijfsdoel aangeven dat je wilt behalen. In de tweede fase moet je beginnen met alles te doen wat je van plan was. In deze fase kun je onverwachte problemen tegenkomen. Zorg ervoor dat je teamleden hun taken begrijpen. In de controlefase moet je de voortgang van je project bewaken. Je dient te controleren of het project volgens het oorspronkelijke plan wordt uitgevoerd. In de laatste fase zijn alle aspecten vastgelegd.

De voordelen van het toepassen van de PDCA cyclus

Deze managementcyclus is flexibel en dus toepasbaar in verschillende bedrijven. Je kunt dit raamwerk gebruiken voor productontwikkeling, projectbeheer en resourcebeheer. Deze cyclus is zo eenvoudig dat iedereen hem gemakkelijk kan begrijpen. Bovendien is deze cyclus effectief om de veranderingen in je bedrijf te genereren. Het kan ook de juiste methode zijn om problemen op te lossen. Ten slotte kan deze managementcyclus worden gebruikt om de efficiëntie in je bedrijf te verhogen.

 

https://www.pepperflow.nl/PDCA