Ad Werk
Image default
Bedrijven

Waarom buiten de deur vergaderen?

Het is algemeen bekend dat er bij vrijwel ieder bedrijf regelmatig vergaderingen plaatsvinden. Dit kan natuurlijk tegenwoordig ook online zijn, maar meestal worden deze toch nog fysiek georganiseerd. Er zijn steeds meer bedrijven die besluiten om gebruik te maken van een externe vergaderlocatie die niet op hun eigen locatie plaatsvindt, maar waarom zou je hier als bedrijf eigenlijk voor kiezen en zou je bijvoorbeeld voor een vergaderlocatie utrecht centraal kiezen en is de zaal aan het einde van de gang in jullie eigen pand niet goed genoeg? Er zijn verschillende redenen voor een bedrijf om voor een andere locatie te kiezen en ieder bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen reden.

Frisse inspiratie uit een nieuwe omgeving

Een reden waarom veel bedrijven besluiten om eens een vergadering buiten de deur te organiseren is omdat er vaak meer inspiratie uit een nieuwe omgeving gehaald kan worden dan uit een plek die al bekend is en dus een soort sleur met zich mee kan brengen. Door op een goede plek nieuwe inzichten op te kunnen doen, is dit een mooi voordeel dat de vergadering met zich mee kan brengen en worden medewerkers gemotiveerd om actief deel te nemen aan het gesprek dat aan tafel gevoerd wordt en niet te verdrinken in het welbekende interieur.

Meer aandacht voor de vergadering

Door aan te geven dat er bijvoorbeeld een vergadering plaats zal vinden in de vergaderruimte Utrecht, dan zal het personeel er niet zo snel van uit gaan dat het weer eenzelfde soort vergadering wordt zoals zij al vaker meegemaakt hebben en waar zij niet per se heel erg enthousiast van worden, maar zullen de verwachtingen stijgen, omdat zij naar een nieuwe plek kunnen gaan om te vergaderen en op deze manier ook verwachten dat er belangrijke en misschien wel nieuwe dingen besproken gaan worden waar zij graag hun aandacht aan zouden willen gaan schenken en waar zij maar graag het kantoor voor uit komen.

Een goede werkgever zijn

Voor een werkgever is het goed om zo af en toe een vergadering buiten de deur te organiseren om het personeel natuurlijk fris te houden, maar ook laat je zien dat je een goede wil hebt en dat je niet te beroerd bent om soms iets meer te investeren in een vergadering, omdat hier natuurlijk ook voor de nodige faciliteiten gezorgd wordt, die niet in alle gevallen ook op het bedrijf zelf aanwezig zijn. Zo laat je zien dat je je best doet om een goede werkgever te zijn en dat je toch wel wat verwacht.