Ad Werk
Image default
Zakelijk

De boekhouding van een zzp’er

De boekhouding van een zzp’er is misschien dan wel geen rocket science, maar je moet toch weten wat je aan het doen bent. Het zijn van zzp’er is een grote verantwoordelijkheid, want je moet alles zelf doen. Van het uitvoeren van de werkzaamheden tot het op orde krijgen van de administratie. De Belastingdienst ziet er streng op toe dat alles naar waarheid wordt ingevuld. Zodoende moet je met ontzettend veel factoren rekening houden als je zzp’er bent. Sommige zzp’ers kiezen er dan ook voor om de hulp van een boekhouder in te schakelen. Doe jij het zelf of vraag je hulp aan een expert?

 

De boekhouding van een zzp’er uitbesteden
Sommige ondernemers moeten hun boekhouding door een andere partij laten doen. Dat geldt echter niet voor zzp’ers. Dat is ook meteen de grootste reden waarom zzp’ers er vaak voor kiezen om hun boekhouding gewoon zelf te doen. Het is ook niet buitengewoon complex om de boekhouding op orde te krijgen. Als je het allemaal goed bijhoudt, hoef je je nergens zorgen over te maken. Desalniettemin kan een boekhouder je erbij helpen om je te laten zien wat voor winsten en kosten je precies maakt. Uiteindelijk kun je op deze manier een hoop geld besparen.

 

De voordelen
Als de boekhouding ZZP wordt uitbesteed, wordt de kans groter dat er fiscale voordelen zijn. Een boekhouder weet natuurlijk precies wat hij of zij moet doen om deze kans zo groot mogelijk te maken. Als zzp’er kun je je ondertussen 100% focussen op jouw werkzaamheden. Je hoeft je onderwijl niet druk te maken om de administratie. Dat is alvast een last minder. Dat betekent echter niet dat er niet ook nadelen zijn verbonden aan het uitbesteden van de boekhouding als zzp’er.

 

De nadelen
Als de boekhouding van een zzp’er wordt uitbesteed, wordt er meer geld uitgegeven aan het doen van de administratie dan strikt noodzakelijk is. Een boekhouder is niet bepaald goedkoop. Bovendien heb je als zzp’er minder inzicht in je administratie als een boekhouder de verantwoordelijkheid van de administratie op zich neemt. Voor je het weet raak je het overzicht kwijt. Aan het uitbesteden van de boekhouding als zzp’er zijn dus zowel voor-en nadelen verbonden. Weet jij al voor welke optie je gaat? De boekhouding doen als zzp’er is niet zo ingewikkeld, maar het is wel een veilig gevoel als je zeker weet dat je gebruik hebt gemaakt van alle fiscale voordelen die er zijn. Er valt dus wat te zeggen voor beide opties.

 

Tip: www.boekjewinst.nl