Ad Werk
Image default
Bedrijven

Recycle tips voor de grote lenteschoonmaak

Het is weer zover. De lente is in volle gang en de eerste zonnige dagen hebben we al achter de rug. De lente is dé perfecte timing om uw hele huis eens even op de schop te zetten. Ruim alle kastjes uit en zorg ervoor dat u spullen die u niet meer gebruikt weg doet. Wist u dat u veel van deze spullen makkelijk kunt recyclen? In deze blog geven we u een aantal tips.

Afval scheiden

Het is misschien de makkelijkste tip, maar scheid al het afval. Wanneer u begint met de grote lenteschoonmaak komen overal lege verpakkingen, papier, plastic en ander afval vandaan. Door dit meteen te scheiden bespaart u zich een hoop werk achteraf en draagt u uw steentje bij aan het milieu.

Metaalrecycling Kerkrade

De grote schoonmaak begint eigenlijk altijd met opruimen. Er zijn spullen die ontzettend veel ruimte innemen zoals bijvoorbeeld een kapotte wasmachine of droger. Valt het wasrek uit elkaar en heeft u de nieuwe al in gebruik? Breng het kapotte wasrek dan meteen weg naar Metaalrecycling Kerkrade. Opruimen geeft ontzettend veel rust en daarnaast krijgt u er ook een hoop ruimte voor terug. Wanneer u grote hoeveelheden oud ijzer heeft kunt u dit ook door metaalrecycling Kerkrade laten ophalen. Op deze manier hoeft u niet zelf te gaan sjouwen met zwaar en onhandig afval.

Hergebruiken

Er zijn ontzettend veel dingen die u zou kunnen hergebruiken. U moet dan denken aan glazen potjes, leuke verpakkingen maar ook oude stoffen. Zo kunnen glazen potjes worden gevuld met voedingswaren, maar ook met bijvoorbeeld paperclips. Verpakkingen van producten kunt u gebruiken om cadeautjes in te pakken. Bij een grote schoonmaak kunt u ook producten die u niet meer nodig heeft verkopen op bijvoorbeeld Markplaats. Verpakkingen kunnen dan handig zijn bij de verzending. Oude stoffen kunt u gebruiken bij kluswerkzaamheden zoals verven.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-kerkrade/