Ad Werk
Image default
Bedrijven

Met deze beroepen heb je de grootste baankans

Sinds de coronacrisis is de economie erg veranderd. In de ene sector verdwijnen banen, de andere sector zit in een megagroei. Bovendien zijn er in de afgelopen jaren veel nieuwe banen bijgekomen. In de sectoren waar de economie groeit, stijgen het aantal banen dan ook als gevolg. Bij sommige beroepen is er meer vraag dan bij andere beroepen. Ben je toevallig op zoek naar een baan? Dan is deze lijst met veelgevraagde beroepen wellicht handig.

Lager tot middelbaar opleidingsniveau

Een van de banen met de grootste baankans binnen het lager tot middelbaar opleidingsniveau zijn schoonmakers. Dit is een uiteenlopende functie van gespecialiseerde schoonmakers tot glazenwassers en van ongediertebestrijders tot teamleiders schoonmaak. Heb je ambitie om schoonmaker te worden? Dan biedt deze baan zeker kansen.

Daarnaast biedt het worden van vrachtwagenchauffeur ook vele kansen. Ben je geïnteresseerd in het beroep van vrachtwagenchauffeur en wil je wellicht vrachtwagenchauffeur worden? In deze branche zijn er over het algemeen vele banen beschikbaar. Naast vrachtwagenchauffeur worden is het wellicht ook interessant om als verhuizer of rangeerder aan de slag te gaan in deze branche.

Veel banen binnen de bouw zijn geschikt voor mensen met een lager – tot middelbaar opleidingsniveau. Wanneer we kijken binnen de bouw is er veel vraag naar banen als hulparbeiders grond-, weg- en waterbouw, boormeesters, metselaars en zelfs stukadoors. Over het algemeen zijn er altijd vaak en veel banen beschikbaar in deze branche.

Hoger opleidingsniveau

We weten allemaal dat er altijd veel vraag is naar werk in de zorg. Dit leidt ertoe dat er vaak veel banen beschikbaar zijn in deze sector. Deze kunnen uiteenlopen van verpleegkundige tot tandartsassistent en doktersassistent. Kijkend naar het hoger beroepsniveau zijn er ook vaak banen beschikbaar als tandartsen en psychologen.

Daarnaast zijn er binnen de commerciële – en bedrijfseconomische sector veel banen beschikbaar in de functies als taxateurs, intercedenten, recruiters en vastgoedmanagers.

Ondanks dat veel banen binnen de overheid geschikt zijn voor mensen met een middelbaar – tot hoger opleidingsniveau, zijn er vaak vele banen beschikbaar binnen deze sector. Bij de overheid kun je denken aan banen als reclasseringswerkers, beleidsmedewerkers uitkeringsmedewerkers en zelfs milieu-inspecteurs.

https://eurotransportcollege.com/vrachtwagen-chauffeur-worden/