Ad Werk
Image default
Bedrijven

Geslaagde in Nederland

Elk jaar is het weer spannend voor veel studenten; het eindexamen. Maar wat voelt het heerlijk om geslaagd te zijn en het diploma op te halen. Voor veel examenleerlingen is de uitslag vaak positief, de slagingspercentages liggen in Nederland namelijk vrij hoog. Er zijn natuurlijk wel altijd uitzonderingen.

 

1246 vestigingen

In Nederland zijn er om precies te zijn 1246 vestigingen waar je een examen kan afleggen. Dit is verdeeld onder 3 verschillende soorten onderwijs; VMBO, HAVO, VWO en 41 andere opleidingen. De afgelopen jaren heeft corona veel roet in het eten gegooid bij eindexamenkandidaten. Het is namelijk twee keer voorgekomen dat examenleerlingen niet het centrale eindexamen hoefde te maken. Dit betekent dat zij hun diploma hebben gekregen op de eindresultaten van de toetsen die ze door het jaar hebben gemaakt.

 

Voor veel studenten was het een groot voordeel dat de eindexamens niet doorgingen, zij houden namelijk niet van leren en van de stress die ze krijgen van de examens. Voor andere studenten was het vervelend dat ze niet doorgingen, zij stonden er namelijk het hele jaar door niet goed voor.

 

Vlag kan uit! Vlaggenmast kopen en plaatsen

Als je geslaagd bent is het natuurlijk de traditie om een vlag uit te hangen. Alleen moet je eerst een vlaggenmast kopen en plaatsen. Dit is niet heel erg moeilijk, dus veel tijd kost het niet! Na het ophangen van de vlag weet meteen iedereen uit de straat dat je geslaagd bent.

 

De volgende stap

Na het behalen van je middelbare school kan je natuurlijk een andere opleiding volgen, dit kan op het MBO, HBO en op de Universiteit. Op deze plekken kunnen alle studenten doorgroeien en zich ontwikkelen richting een echte volwassen baan. Voor veel studenten iets waar ze zeker naar toe uitkijken. Maar als je net geslaagd bent is natuurlijk het belangrijkste, de vakantie!

https://deriemasten.nl/vlaggenmasten/