Ad Werk
Image default
Meubels

Er zijn vele verschillende interieur stijlen

 Er zijn vele verschillende interieur stijlen die je kunt volgen wanneer je een huis gaat inrichten. Een van de populaire interieur stijlen is de retro stijl. In deze stijl wordt er gebruik gemaakt van meubelen en accessoires uit de jaren 60. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van nieuwere art deco meubels die zijn geïnspireerd op de jaren 60 stijl. In een retro interieur worden vaak donkerdere kleuren gebruikt. Je kunt een retro stijl erg makkelijk combineren met andere interieurstijlen waaronder de moderne interieurstijl. Andere interieurstijlen die perfect samengaan met een retro interieur zijn de scandinavische en de vintage interieurstijl.     

Een scandinavische interieur stijl  

De scandinavische interieur stijl kenmerkt zich aan de rustige uitstraling. Je zult in een scandinavisch interieur dan ook niet snel hele opvallende kleuren tegenkomen. De kleuren die voor een scandinavisch interieur worden gebruikt zijn over het algemeen allemaal heel erg licht. Daarnaast wordt er in deze interieur stijl veel gebruik gemaakt van daglicht. Er zijn verschillende bekende ontwerpers die hele mooie meubelen maken met een Deens Vintage Design. In de meubelen van deze ontwerpers wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook dit draagt weer bij aan een rustig interieur waar je heerlijk kunt ontspannen. 

De minimalistische interieur stijl 

In een minimalistisch interieur wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van simpele meubels en vormen. Deze interieur stijl is vooral gericht op hoe praktisch alles is. Bij de minimalistische interieur stijl wordt er dan ook niet veel gebruik gemaakt van extra decoratie. Ook wordt er vaak een klein kleurenpallet aangehouden wat zorgt voor een rustige uitstraling. Er is wel een grote mogelijkheid om dit kleurenpallet aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je gaan voor een warm kleurenpalet maar ook juist voor een pallet met veel contrast. Voor een minimalistisch interieur wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van moderne meubelen. Deze meubelen zijn te herkennen aan het feit dat ze veel strakke lijnen hebben.  

De kenmerken van een botanisch interieur  

Een van de minder bekende interieur stijlen is de botanische interieurstijl. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er in een botanisch interieur optimaal gebruik gemaakt van verschillende soorten planten. Planten zorgen voor een gezellige sfeer in huis en kunnen daarnaast ook nog eens de kwaliteit van de lucht in huis verbeteren. Het is voor deze interieur stijl alleen wel handig als je goed bent met het onderhouden van planten. Ook de botanische interieur stijl kan goed worden gecombineerd met andere interieur stijlen. Een van de interieurstijlen waarmee de botanische stijl vaak wordt gecombineerd is de industriële stijl.  

https://nl.atkris.com/page/art-deco