Ad Werk
Image default
Bedrijven

De verschillende soorten Verspaningstechnieken

Voordat we verder gaan met het uitleggen van de verschillende verspaningstechnieken is het ook belangrijk dat je weet van verspanen precies inhoud. Verspanen is een term die wordt gebruikt voor alle vormen van materiaalbewerking. En bij deze materiaalbewerkingen worden onderdelen weggehaald en daardoor ontstaan spanen. En dit is verspanen. Je kunt het beste verspanen uitbesteden aangezien dit echt werk is wat door een professional gedaan moet worden.

 

CNC draaien

Dit is een van de meest bekende technieken die gebruikt wordt voor verspanen. Je maakt gebruik van een computergestuurde en volautomatische draaibanken. Deze machines zijn vooral gemaakt voor het maken van grote series van producten. Draaiwerk kun je in veel verschillende branches terug vinden.

 

CNC frezen

Frezen is ook een zeer bekende techniek die veel wordt gebruikt bij verspanen. Dit is een verspaningstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van roterend gereedschap. En hiermee wordt dan materiaal verwijderd. Dit wordt veel gebruikt omdat het in een opspanning gebruikt kan worden. Hierdoor heb je veel tijdsbesparing en daardoor bespaar je weer productiekosten.

 

Broosten

Dit is een techniek die iets minder gebruikt wordt en ook iets minder bekend is. Bij broosten wordt gebruik gemaakt van gereedschap met meerdere snijkanten, en deze voert dan een snijbeweging uit. Het proces levert een hoge oppervlakte kwaliteit op met een grote vorm- en maatnauwkeurigheid.

 

Kotteren en honen

Deze technieken wordt vaker gebruikt als aanvulling op CNC draai en freeswerk. Bij kotteren wordt het gereedschap bevestigd op een draaide as waardoor een draaiende beweging ontstaat, en dan komt het met een bijtel naar buiten.

Bij honen wordt heel precies een dun laagje van de binnen omtrek van een cilindervormige opening weggenomen. Deze techniek is heel precies omdat dit met een normale draai of freestechniek niet uitgevoerd kan worden.

 

Waarom verspanen uitbesteden

Verspanen is een techniek waar dus veel bij komt kijken. En ook qua veiligheid is het belangrijk dat je weet wat je doet. Daarom is het belangrijk dat je verspanen uitbesteden laat door een professioneel bedrijf.  Hun weten wat ze doen en dan ontstaat er ook een goed product. Als je het zelf laat doen kunnen er fouten ontstaan en dat kan kostbare tijd kosten. Laat daarom je verspanen uitbesteden en krijg een goed resultaat en zo verloopt alles ook veilig.

http://cncnederland.nl/verspanen/