Ad Werk
Image default
Autos en Motoren

Scooter theorie studeren

Scooter theorie kun je leren op de computer, tablet en telefoon, en je kunt overal en altijd bij je eigen abonnement. Het is essentieel om scooter theorie te bestuderen om je theorie examen te halen en je rijbewijs te halen. Theorie in 1 dag kun je onderzoeken als je dat wilt. Om je goed voor te bereiden op je examens, kun je ze oefenen. Doordat sommige organisaties het CBR nauwlettend in de gaten houden, kunnen ze je oefenwerkstukken zo ontwerpen dat ze het CBR examen simuleren. Daarom is het essentieel om je in te schrijven in zo’n programma.

Verschil tussen een auto en scooter theorie-examen

Meerkeuzevragen en videoclips over gevaar perceptie zijn vergelijkbaar in beide examens. Elk theorie-examen heeft echter een andere inhoud. Je moet een tweede theorie-examen afleggen om gekwalificeerd te zijn om een motor te besturen, zelfs als je weet hoe je een auto moet besturen. Voor het afleggen van je theorie-examen om auto te rijden of motor te rijden, moet je 17 jaar oud zijn. Als je echter leert rijden op een bromfiets van 50 cc of minder, mag je het examen afleggen als je 16 bent. Voor autobestuurders is er meestal één praktijkexamen waarbij je 40 minuten met een examinator rijdt. Voor motorrijders zijn er echter enkele extra hindernissen. Omdat zij eerst een rijexamen buiten de openbare weg en daarna een rijexamen op de openbare weg moeten afleggen, moeten zij eerst deze modules afronden.

Voorbereiding op het examen

U krijgt 50 meerkeuzevragen uit een reeks van meer dan 1000, en u moet er minstens 43 correct beantwoorden om te slagen voor het theorie-examen. DVSA (Driving Standards Agency) heeft nuttige tips en voorbeeldvragen handboeken gepubliceerd. Neem even de tijd om de laatste bijgewerkte versie te lezen en te herzien als dat nodig is. Nadat je de meerkeuzevragen hebt beantwoord, ga je verder met de gevaar-perceptie test. In een reeks video’s wordt een scala aan rij gevaren getoond. Bekijk nuttige bronnen die u testinformatie en details kunnen bieden. De vragen worden in willekeurige volgorde gesteld, dus u moet een groot aantal vragen uit het DSA Theory Test Handbook kunnen beantwoorden – ongeveer 1000 vragen!

Doe een Mock Test

Ben je klaar om het theorie-examen te doen? U kunt proberen het nemen van een mock test om te meten hoe voorbereid je bent voor de echte. Er zijn online sites die proefexamens aanbieden. Na het afleggen van je scooter theorie in een 1 dag, kun je oefenen met het beantwoorden van veel proefexamens. Als je het niet goed hebt gedaan op je mock test, is het mogelijk om je theorie test te verzetten tot drie dagen voor je test datum. Neem een herkansing als je niet zeker bent van slagen, en doe wat extra revisie!