Ad Werk
Image default
Verbouwen

Is het veilig om de gevel te wassen?

Water wordt gecombineerd met een mineraal en tegen het gezicht van het gebouw geblazen. Zelf wordt het misschien veel werk voor u. U kunt dan ook een bedrijf inhuren door bijvoorbeeld fijne gevelrenovatie Den Haag op te zoeken en een keuze te maken uit de opties.

Als een gevel in de loop van de tijd verweerd is, kan deze in zijn oude glorie worden hersteld door deze met mineralen te wassen. Schoonmaken kan op verschillende manieren. Stoomreiniging is de meest eenvoudige methode. Het oppervlaktevuil wordt alleen schoongemaakt, maar wordt nooit zo goed als nieuw. Er is ook chemisch reinigen en stralen als gevelreiniging.

Is het beter om te wassen met warm of koud water?

Sommige mensen vragen zich af of gevelreiniging met warm of heet water wel een goed idee is. Normaal gesproken moet warm water en hoge druk worden gebruikt om de gevels te wassen. Deze methode is effectiever en geeft een mooier/schoner resultaat dan gevelreiniging met koud water en hoge druk. Er is een verschil tussen wassen met koud water en hoge druk en niets doen, maar je kunt toch een beter resultaat behalen met warm of heet water. Wanneer water opwarmt, bewegen de moleculen sneller en stuiteren ze meer op elkaar. Hierdoor kan warm water veel meer materiaal oplossen dan koud water.

Hoe wordt stralen als gevelreiniging gedaan?

Een machine wordt gebruikt om dit te doen. Je zou het zelfs over je hand kunnen spuiten als je de machine op een zeer zachte stand zet. Daarna wordt een hogedrukreiniger gebruikt om de originele kleur te herstellen. Dan is het alleen nog een kwestie van opruimen en de ramen wassen en is alles weer gedaan. Het uiteindelijke resultaat is een gevel die er weer als nieuw uitziet. De structuur van de steen is bewaard gebleven en heeft zijn oorspronkelijke schoonheid teruggekregen. De originele voegen zijn meestal in hun geheel bewaard gebleven. Er kunnen een paar plekken zijn die gerepareerd moeten worden, maar over het algemeen is het een goed eindproduct.