Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

Het doolhof in woningisolatie

Wil jij de grote kruipruimte isoleren Den Haag of misschien wel wanneer jij je wil gaan verdiepen in het verlagen van je gasrekening en het verbeteren van de isolatie in je woning, zul je meerdere soorten isolatie tegen gaan komen tijdens de zoektocht naar wat het geschiktst is voor jouw woning. Vaak kun je hier het beste een expert voor laten komen. Deze mensen weten namelijk waar in jouw huis de meeste winst te behalen valt. Zo heb jij in een keer de juiste isolatie en zou je dit na een tijdje moeten terugverdienen omdat de jaarafrekening van je leverancier goedkoper voor je wordt.

Meest gebruikte isolatie

Wanneer er een expert bij je langskomt, wordt er voornamelijk gekeken naar vloerisolatie, om te voorkomen dat de warmte naar een plek verdwijnt waar het niet hoeft te zijn en waar het alleen maar vochtiger wordt. Ook muurisolatie is een veel gekozen optie, er zijn natuurlijk meerdere methodes om je muur het beste te isoleren, maar je voorkomt op deze manier dat er warmte naar buiten ontsnapt en jij zelf in de kou zit, wanneer je lekker tv aan het kijken bent. De belangrijkste vorm van isolatie is misschien wel de dakisolatie. Warmte stijgt natuurlijk op en wanneer je dak geïsoleerd is, zal de warmte binnen blijven. Anders verdwijnt de warmte en heb jij bijna voor niks je verwarming aan staan.

Waar je minder snel aan denkt

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het mag ook zeker niet vergeten worden. Het is namelijk belangrijk om ook eens te kijken naar wat voor glas jij hebt. Heb jij enkel glas? Dan is het ontzettend koud in de buurt van jouw raam en zit er vaak ook vocht op. Daarom is het aan te raden om minimaal voor dubbel glas te gaan. Hoe beter jouw glas is en hoe beter de overige isolatie is, hoe hoger het energielabel en dit kan meewerken aan een hogere waarde voor jouw woning.