Ad Werk
Image default
Media

Een influencer carriere beginnen

Tegenwoordig is het social media een grote geldbron, vooral voor de grote influencer die gebruik maken van Fellow. Met social media kan je tegenwoordig je eigen bedrijf beginnen, een volgpagina startten waarbij je wordt gesponsord door grote merken en zelf met het ruilen van digitale foto’s bakken met geld verdienen. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je er niet helemaal afhankelijk van wordt, anders kan het gevolg zijn dat je later waarbij mensen interesse verliezen niet meer iets anders als baan kan krijgen. Wat vaststaat is dat het leven van een influencer erg goed kan uitlopen, maar dit is niet zonder nadelen. Er bestaan genoeg voorbeelden van influencers die later, achteraf, spijt hadden van de keuze die ze hebben gemaakt.

Voordelen van het influencer leven

Influencers zijn de mensen die je kan vinden op social media kanalen zoals, instagram, facebook, twitter en youtube. Deze mensen dienen als voorbeeld voor meestal een jong publiek, maar dit hoeft niet altijd het te zijn. Volwassenen kunnen ook gebruik maken van influencers, waarbij er kan worden gekeken naar het maken van verschillende doe het zelf klusjes of manieren hoe jij je interieur kan verbeteren. Influencers zijn dus erg invloedrijk op een erg breed publiek en iedereen, als men het goed doet kan een influencer worden. Je moet genoeg publiciteit krijgen van jouw publiek zodat je bekend wordt en mensen gaan kijken naar je video’s. De grootste trucjes zijn: constant uploaden, jezelf uniek maken, nuttige informatie overdragen. Hiermee krijg je binnen geen tijd volgers, en kan het uitlopen tot een influencer carrière.

Nadelen van het influencer leven

Er bestaan natuurlijk ook nadelen aan het bekende influencer leven. Hierbij moet je denken aan constante beroemdheid, waarbij je achtervolgd kan worden door paparazzi en verschillende fanatieke fans. Hierbij is het gevolg dat je privacy geschaad kan worden. Ook met denken aan de mensen die het niet eens gaan zijn met wat jij probeert te doen of te vertellen. Deze mensen kunnen agressief gaan reageren online, en hier kan jij uiteindelijk vrij weinig aan doen. Als jij als persoon hier niet goed tegen kan, kan dit een groot nadeel zijn aan het leven in de social media.