Ad Werk
Image default
Onderwijs

Hoe de Roos van Leary toepassen?

Het menselijk gedrag is altijd al een interessant gebied geweest om onderzoek in te verrichten. Waarom gedragen mensen zich zoals zij zich gedragen? Wat drijft hen tot de acties die ze doen? Een interessante theorie die in de jaren ‘50 is ontwikkeld, is die van Timothy Leary en de Kaiser Foundation Group: de Roos van Leary. Deze theorie kijkt naar interpersoonlijke relaties tussen mensen. Specifieker wordt hier gekeken vanuit het perspectief van het sociale netwerk, oftewel de context waarbinnen iemand zich beweegt. In dit artikel geven we meer informatie over hoe je de Roos van Leary toepassen kunt in het dagelijks leven. 

Toepassen in het dagelijks leven

Alvorens je de Roos van Leary kunt toepassen in de praktijk, is het nodig dat je de theorie goed begrijpt. Hiervoor kun je een online introductiecursus volgen. Nadat je deze hebt voltooid, kun je een aantal voorbeelden bekijken van hoe je jouw gedrag aan kunt passen in diverse situaties. Ieders leven is natuurlijk anders, dus onthoud dat het enkel voorbeelden zijn. 

Oefendagen

Voordat je de geleerde strategieën gaat toepassen in de praktijk, kun je oefenen met basisvaardigheden om anderen te beïnvloeden. Deze kun je online vinden en zorgen ervoor dat je zekerder achter je keuzes kunt staan in de praktijk. Er zijn diverse oefendagen, waarop je kunt oefenen in interacteren met andere mensen. Je kunt namelijk nooit in de hand hebben hoe anderen op jou reageren. Echter kun je wel oefenen en hoe vaker je met andere mensen in gesprek gaat, hoe eenvoudiger het zal gaan.

https://www.roosvanleary.com/toepassen/