Ad Werk
Image default
Financieel

Boekhoudprogramma mkber

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om de boekhouding zelf te doen. Met behulp van een boekhoudprogramma mkber kan je zelf de boekhouding uitvoeren. Maar welk programma kan je het beste gebruiken? Bij ons kan je terecht voor een boekhoudprogramma mkber. Ons programma is zo ingericht dat je alle tools bij de hand hebt om de boekhouding uit te voeren. We hebben zelfs tools voor grotere bedrijven die gewoon net iets meer hulpmiddelen nodig hebben met online boekhouden. Door straks zelf je administratie uit te voeren kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen. Daarnaast hou je ook beter de controle over je bedrijf. Je hebt namelijk direct inzicht in je cijfers.

Geen gedoe meer rond de btw aangifte

Als je het boekhoudprogramma mkber op de juiste manier inzet dan is er nooit meer gedoe als de btw aangifte gedaan moet worden. We kennen het eigenlijk allemaal wel. Het moment dat het weer tijd is voor de aangifte. Ineens moeten alle bonnetjes verzameld worden en facturen opgezocht. Met een bankkoppeling kan je vrij eenvoudig online boekhouden. Direct worden al je kosten gekoppeld aan inkoopfacturen die je direct ingevoerd hebt. Eén keer per kwartaal rol je de aangifte eruit en hoef je alleen nog maar akkoord te geven om het naar de Belastingdienst door te sturen. Dit bespaart je echt eindeloos veel tijd!

Een online boekhoudprogramma bespaart juist tijd

Zelf online boekhouden klinkt voor veel ondernemers nog altijd als gedoe. We zijn bang dat we er teveel tijd aan kwijt zijn. Maar het blijkt juist dat je tijd bespaart. Eigenlijk veranderd er relatief weinig. Je maakt je facturen rechtstreeks aan in een online boekhoudprogramma. Vervolgens kan je deze automatisch mailen naar je eigen klantenbestand. De facturen worden meteen ingeboekt en via de automatische bankkoppeling gecheckt of de betaling binnen is. Als dit niet het geval is kan je meteen een mailtje erachteraan sturen. Dit soort zaken bespaart juist tijd en maakt het ondernemerschap een stuk makkelijker. Daarnaast houdt je boekhouder zich niet actief bezig met de onbetaalde facturen. Dankzij een slim boekhoudprogramma krijg je hierin een veel beter inzicht!

Laat een boekhouder met je meekijken

Ben je bang om fouten te maken met de boekhouding? Online boekhouden betekent nog niet direct dat je er helemaal alleen voor staat. Het is zelfs mogelijk om een boekhouder of accountant met je mee te laten kijken. In het boekhoudprogramma MKB zit een meekijk functie. Hierdoor kan een boekhouder met je meekijken en eventuele wijzigingen aanbrengen. Zo weet je zeker dat je administratie klopt en hierin geen fouten gemaakt worden. Bij grotere bedrijven is dit ook verplicht om te doen.