Ad Werk
Image default
Bedrijven

Hoe werkt vibration testing precies?

Zoals je je kunt inbeelden komen er veel verschillende dingen kijken bij het ontwikkelen van een product. Producenten moeten rekening houden met veel verschillende factoren en heel veel verschillende stappen volgen. En van de stappen die bij het proces van het ontwikkelen van een product hoort wordt vibration testing genoemd. Als jij benieuwd bent naar hoe deze stap in de praktijk in zijn werking gaat, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier kun je namelijk alles te weten komen over deze belangrijke stap in het ontwikkelproces van allerlei verschillende producten. 

Belangrijke algemene informatie  

Voordat je straks kunt lezen over hoe vibrationtesting er in de praktijk uit kan zien, is het eerst interessant om wat meer informatie op te doen over deze stap. Wat is bijvoorbeeld het doel van vibrationtesting? Deze vraag is niet in 1 zin te beantwoorden. Voor de ene producent kan het doel namelijk net iets anders zijn dan voor de ander. Echter, in het algemeen kun  je zeggen dat vibrationtesting wordt toegepast om de kwaliteit van een product te testen. Tijdens deze tests kan bijvoorbeeld ontdekt worden dat er nog ergens sensoren of andere onderdelen los zitten. 

Vibrationtesting in de praktijk  

Om de kwaliteit van een product tijdens het ontwikkelproces te beoordelen is vibrationtesting dus van groot belang. In de praktijk gaan deze testen als volgt. Tijdens de test zal een product mechanische trillingen ondergaan. Om deze mechanische trillingen op te wekken zijn er allerlei verschillende producten en belangrijke hulpmiddelen verkrijgbaar. Verder zijn er verschillende soorten testen die gebruikt kunnen worden. Het hangt dus van de aanwezige professionals en het soort product dat getest wordt af hoe het er in de praktijk precies uit zal zien. 

Is het altijd nodig? 

Je kunt je nu afvragen, is het echt nodig dat een product deze test ondergaat voordat het op de markt gebracht wordt? Het antwoord wat de meeste producten op die vraag zullen geven is ‘ja’. Er zijn namelijk verschillende voordelen die deze test met zich meebrengt. Een producent zal logischerwijs de naam van het product en van het merk hoog willen houden. Door deze test uit te voeren kunnen eventueel zwakke punten ontdekt en verbeterd worden. Als deze test niet wordt uitgevoerd dan kan het gebeuren dat er een product van slechte kwaliteit wordt uitgebracht. Dit zal de naam van het product en de merknaam schaden. 

https://www.enmo.eu/vibration-testing-voor-productkwaliteit/