Ad Werk
Image default
Bedrijven

Het ideale personage voor je animatievideo

Het maken van een animatievideo is een hele kunst. Niet alleen moet het visueel perfect zijn; ook het verhaal moet kloppen. Een goed hoofdpersonage zorgt ervoor dat je verhaal gaat leven bij de kijker.

Het uiterlijk?

Bedenk bij het uitwerken van je concept welk verhaal je wilt vertellen en wat voor personage daar het best bij past. Wil je dat jouw filmpje zakelijk is en professionaliteit uitstraalt? Zorg dan ook dat dit te zien is aan het personage, bijvoorbeeld de kledingstijl.

Taalgebruik

Taalgebruik kan veel zeggen over jouw en je bedrijf. Houd je van formaliteit? Laat het personage dan ook spreken in de u-vorm. Wil je juist een toegankelijke video, kies dan voor de je-vorm en laat moeilijke woorden achterwege. Een passende stem en goede intonatie zijn net zo belangrijk bij het maken van een animatievideo. Je kunt deze zelf inspreken of laten inspreken door een professional. Zelf inspreken maakt de boodschap persoonlijker, maar een voice-over weet wat hij in het verhaal kan benadrukken.  

Bewegingen zijn key

Een goede houding zegt niet alleen iets over mensen, maar kan net zo goed iets zeggen over je personage. Een figuur waarvan alleen de mond beweegt, zal weinig indruk maken. Laat het karakter bijvoorbeeld iets aanwijzen of met een wandeling een rondleiding geven langs je werk of door je gebouw. Zo komt niet alleen het personage maar ook jouw boodschap tot leven.

Details bij het maken van een animatievideo

Kleine details kunnen een groot verschil maken. Dit zit hem vaak in de omgeving waarin je het personage plaatst. Laat het personage bijvoorbeeld uit een koffiemok drinken waar jullie logo op staat. Ben je zelf niet creatief of heb je een iemand van buitenaf nodig bij het maken van een animatievideo? Er zijn verschillende videomakers die oog hebben voor zulke details.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/