Ad Werk
Image default
Bedrijven

Enorme drukte in ziekenhuizen

De afgelopen twee jaar heeft Nederland, maar ook de hele wereld, te maken gehad met een vervelend virus; Covid-19. Dit is een virus die zorgt voor luchtwegklachten en zorgt voor koortsklachten. In de ernstigste gevallen kon iemand hieraan overleiden. De afgelopen jaren heeft de regering samen met verschillende organisaties maatregelen opgesteld die Nederland moest opvolgen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van mondmaskers en het nemen van de vaccinaties. Al deze maatregelen moesten ervoor zorgen dat het virus zo snel mogelijk uit ons land verdween.

 

Verschillende meningen

Meningen zijn er natuurlijk altijd in verschillende maten, maar tijdens de coronapandemie waren deze verschillen groter dan we gewend zijn. Sommige mensen konden de regels niet respecteren en kwamen in opstand, andere mensen respecteerde de regels en gingen er op zijn eigen manier mee om. Er waren mensen die een kort geding coronamaatregelen verzonden richting de regering. Een kort geding voor de coronamaatregelen houdt in dat mensen een spoedklacht indienen bij de gemeente die snel in behandeling wordt genomen door de gemeente. Dit wordt gedaan om kritisch te blijven kijken naar de maatregelen die ontstonden.

 

Vakantie

Op vakantie gaan was tijdens de coronapandemie ook niet mogelijk, hierdoor gingen veel mensen op vakantie in eigen land of gingen mensen extra genieten van een drankje op het terras. Dit was erg voordelig voor de horeca, zij konden hiermee weer omzet maken. Dit was voor hun een hele grote opluchting omdat zij tijdens de coronapandemie vaak de deuren moesten sluiten en hierdoor geen omzet meer konden maken.

 

Ziekenhuizen

De afgelopen jaren hebben alle ziekenhuizen in Nederland het heel zwaar gehad, er waren corona afdelingen en gewone operaties konden niet meer door gaan. Ook hadden de verpleegkundige veel maatregelen waaraan ze zich moesten houden; het mondneusmasker, 1,5 meter afstand houden, beschermende kleding dragen en toch werken als ze ziek zijn. Gelukkig zijn er veel mensen geweest die deze mensen gesteund hebben de afgelopen tijd, er werden veel bloemen opgestuurd, er werd 1 minuut lang voor hun geklapt, ze kregen extra loon en ze kregen vooral heel veel respect van iedereen in Nederland. Dankzij de mensen in het ziekenhuis is corona nu voor grotendeels weg uit Nederland!

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/kort-geding-corona/