Ad Werk
Image default
Bedrijven

Alweer je droom volgen?

De goeroes en de coaches vliegen je om de oren met gouden beloftes over dromen waarmaken en de ideale baan te vinden. Alleen resoneert dat vaak helemaal niet bij de praktische mensen. Het is niet de route en wie zegt dat er altijd een goeroe of coach nodig is? Ze kunnen zeker wel handig zijn, maar soms heb je iets anders nodig, als je voor je gevoel met je werk vastzit in je leven. Wat doe je dan? Lees het hier.

Maak je baan leuker

Wie zegt eigenlijk dat je baan een droombaan moet zijn. Voor sommige mensen is het prima om gewoon de huur te kunnen betalen. Als dat is wat je wil, dan is dat ook oké. Het is wel fijn dat je dan je baan zo leuk mogelijk probeert te maken, want je bent veel uren op je werk. Dan is het erg vervelend als je werk niet leuk is.

Hoe kun je een baan leuker maken? Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld eens voor jezelf bepaalde doelen stellen. Iets sneller doen, of effectiever, noem het maar op. Het is ook mogelijk dat je probeert om het vooral met je collega’s leuk te hebben en je het werk vooral gemotiveerd vanuit het oogpunt van collegialiteit doet.

Loopbaanbegeleiding

Is je werk echt niet meer leuk? En wil je het liefst vandaag nog het gebouw verlaten? Als je weet wat je wil kan dat vrij snel gaan. Alleen als je niet weet wat je wel wil, dan kan het nogal lastig worden. Een mogelijkheid is om dan loopbaanbegeleiding te volgen. Op die manier kom je er aan de hand van een proces met gesprekken en testjes wel uit wat wellicht beter bij je past.

Omscholing ICT

Als je al weet dat je totaal iets anders wil, dan is omscholing ICT misschien wel een idee. Met omscholing ICT leer je snel een ander vak. En het voordeel van omscholing in de ICT is dat er veel banen zijn te vinden waarbij je na die omscholing terecht kunt.

https://www.newskool.nl/omscholen-ict/