Ad Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat weet u al over circulatiepompen in uw huis?

Wat weet u al over circulatiepompen in uw huis?

 

Het cv-circuit van uw huis verwarmt uw kamer. Vooral in de winter is het fijn thuiskomen in een warm huis! Dergelijke CV-circuits bestaan ​​uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan cv-ketels, maar ook aan circulatiepompen en expansievaten. Wat weet u over circulatiepompen? In dit artikel wordt het installatieprogramma beschreven.

Alle onderdelen van het cv-circuit hebben regelmatig onderhoud nodig. Zo voorkom je cv-ketel storingen. Onze installateurs raden huiseigenaren aan om dit onderhoud minstens om de 2-3 jaar uit te voeren.

waar zit de circulatiepomp gelokaliseerd in het verwarmingscircuit

De circulatiepomp is gekoppeld op de ketel en het expansievat zit in het verwarmingscircuit gekoppeld. Nadat het water is opgewarmd in een cv-ketel, pompt een circulatiepomp het warme water door leidingen. Op het moment dat water de radiator bereikt, geeft het warmte af aan de lucht in de kamers van uw huis. In een mum van tijd zit je lekker warm! Expansievaten spelen ook een belangrijke rol bij het verwarmen van uw huis. Het expansievat zorgt ervoor dat de leidingdruk niet te hoog wordt. Verwarming en circulerend water kan de druk verhogen.

Hoe werkt het automatische werking van circulatiepomp

Elke woning is voorzien van een thermostaat. Een thermostaat meet de warmte in huis en vergelijkt die temperatuur met een ingestelde streeftemperatuur. Op basis van deze vergelijking kan de circulatiepomp automatisch worden ingeschakeld. Dit is het moment waarop de temperatuur te laag is. Wanneer de warmwatercirculatie de temperatuur voldoende verhoogt, stopt ook de circulatiepomp automatisch.

Efficiëntie Vergelijking van circulatiepompen

Bij het vervangen van een bestaande circulatiepomp of het toevoegen van een nieuw model is het belangrijk om aandacht te besteden aan de efficiëntie ervan. Circulatiepompen zijn een van de grootste energieverbruikers in huis. Circulatiepompen kunnen jaarlijks tot 10% van het totale energieverbruik verbruiken. Reden genoeg om een ​​model te overwegen met een hoger rendement en iets meer kosten. Schrijf extra investeringen in de komende jaren af ​​door lagere energiekosten. Tip: De circulatiepompvergelijking is vooral interessant in appartementen met vloerverwarming. Bij vloerverwarming is het vaak nodig om een ​​extra circulatiepomp te plaatsen.

 

https://roermond-loodgieter.nl/