Ad Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is het moeilijk om water af te tappen?

Waarom is het moeilijk om water af te tappen?

Er zijn verschillende symptomen die wijzen op een verloop van het bevallingsproces. Denk bijvoorbeeld aan een afvoer die onaangenaam stinkt, van water dat in je gootsteen of douchebak is gestikt. In dergelijke situaties is het belangrijk om zo snel mogelijk een oplossing te bieden om de kans op een ernstig verstoppen te beëindigen. Als het verstoppen begint, kunt u een stamper en een ontstopper gebruiken om deze zelf te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat dit weinig effect heeft bij ernstige verstoppen. Als dit gebeurt, raden we u aan contact op te nemen met onze installateur voor assistentie en hem te vragen u te helpen.

Nog beter dan het oplossen van een verborgen afvoer is het voorkomen ervan.Om verstoppen te voorkomen is het belangrijk om te begrijpen hoe verstoppen ontstaan. We leggen het graag uit!

Verstopping met restafval

Verstopte afvoeren zijn meestal het gevolg van restafval dat bezinkt op de bodem van de afvoer. Zodra de bodem van de afvoer is bereikt, wordt het water niet meer naar de centrale riool getransporteerd. Dit betekent dat het begin van een occlusie is ontdekt. Voorbeelden van restafval zijn etensresten die bij het afwassen in de afvoer belanden of grote stapels toiletpapier.

verstoppen voorkomen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om verstopte afvoeren te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een zeef die restjes in je gootsteen opvangt, een bladvanger die je boven je afvoer kan plaatsen, of een filter in je douche afvoer. Zo houdt u restafval zo mogelijk van de afvoer en verkleint u de kans op verstoppen. U kunt uw riolering ook om de twee tot drie jaar doorspoelen om tussentijdse verstoppen te voorkomen.

https://loodgieterbreda076.nl/