Ad Werk
Image default
Autos en Motoren

Wat is het verschil tussen een enkelfasige type 2 laadkabel en een driefasige type 2 laadkabel?

Bent u op zoek naar een type 2 oplaadkabel voor uw elektrische voertuig, maar weet u niet zeker welke u moet kiezen tussen een enkelfasige en een driefasige? Geen zorgen, we zijn hier om u te helpen. In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen een enkelfasige type 2 oplaadkabel en een driefasige type 2 oplaadkabel bespreken, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw behoeften.

Een enkelfasige type 2 oplaadkabel maakt gebruik van één fase van de elektrische stroom om uw voertuig op te laden. Dit betekent dat de oplaadsnelheid lager kan zijn dan bij een driefasige kabel, vooral als u een elektrisch voertuig met een grotere accucapaciteit heeft. Een enkelfasige kabel is echter perfect geschikt voor dagelijks gebruik en kan de meeste elektrische voertuigen efficiënt opladen.

Aan de andere kant maakt een driefasige type 2 oplaadkabel gebruik van drie fasen van de elektrische stroom, wat resulteert in een snellere oplaadtijd. Dit maakt het ideaal voor elektrische voertuigen met een hogere accucapaciteit en voor eigenaren die vaak lange afstanden rijden. Het is belangrijk op te merken dat niet alle laadpunten driefasig opladen ondersteunen, dus het is essentieel om te controleren of uw laadpunt compatibel is voordat u investeert in een driefasige type 2 oplaadkabel.

Of u nu kiest voor een enkelfasige of een driefasige type 2 oplaadkabel, zorg ervoor dat u altijd hoogwaardige kabels van gerenommeerde fabrikanten koopt om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Maar nu u de verschillen kent, kunt u een weloverwogen keuze maken en uw elek

Wat is het verschil tussen een enkelfasige type 2 laadkabel en een driefasige type 2 laadkabel?

Het gaat in wezen om snelheid. Een enkelfasige Laadkabel type 2 kan slechts 1 elektriciteitsfase gebruiken om stroom in uw voertuig in te voeren. Dit betekent een maximaal bereik van 45 km per uur. Zoals de naam al doet vermoeden kan een 3-fase type 2 Laadkabel 2 3 fasen elektriciteit gebruiken om een elektrische auto van stroom te voorzien. Houd er echter rekening mee dat de uiteindelijke laadsnelheid zal worden bepaald door de maximale laadcapaciteit aan boord van uw auto. Het nadeel van een 3-fasige kabel is het hogere gewicht.

Lichtgewicht Type 2 Laadkabels?

Door gebruik te maken van koper van superieure kwaliteit kan Voldt lichtgewicht kabels producteren die praktischer zijn voor dagelijks gebruik. De kwaliteit van het koper bepaalt mede de elektrische geleidbaarheid van een materiaal.  Bovendien zijn aansluitstekkers vervaardigd met verzilverde contacten om de elektrische transmissie verder te verbeteren. Dit is de reden waarom we een toonaangevende garantie hebben. Omdat het een betere Laadkabel type 2 is. Tenslotte gebruiken wij TPE Rubber dat elasticiteit en duurzaamheid verbetert. Wat maakt een grote kabel? Goede productie met kwaliteitsingrediënten. Type 2 laadkabels en mobiele laadkabels van het type 2 koopt u het beste bij Voldt.nl!

Geschiedenis van de Type 2 Laadkabel type 2

Type 2 connectoren werden oorspronkelijk ontworpen in Duitsland in 2009 en zijn sindsdien verplicht geworden in de Europese Unie. Ze werden ontworpen om J1772 stekkers te vervangen en zijn sindsdien uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende vorm van elektrische auto connector. De huidige generatie type 2 connectoren kan uw voertuig met 22kW per uur van stroom voorzien.

De 7 contacten in de type 2 stekker zijn als volgt ingedeeld:

·         CP: Control Pilot- communicatie, gebruikt om gegevens door te geven tussen de auto en het station

·         PP: Nabijheidspiloot. Dat zorgt ervoor dat u helemaal bent aangesloten.

·         PE: Beschermende Aarde- Volledige huidige 6mm Ronde draad voor verhoogde veiligheid.

·         N- Neutraal

·         L1,2,3- 3 Fase wisselstroom

In conclusie, het verschil tussen een enkelfasige type 2 laadkabel en een driefasige type 2 laadkabel zit voornamelijk in de snelheid. Een enkelfasige kabel kan slechts één elektriciteitsfase gebruiken, wat resulteert in een maximale laadsnelheid van 45 km per uur. Daarentegen kan een driefasige kabel gebruikmaken van drie fasen elektriciteit, waardoor een elektrische auto sneller kan worden opgeladen. Het is echter belangrijk op te merken dat de uiteindelijke laadsnelheid afhankelijk is van de maximale laadcapaciteit van de auto. Een nadeel van een driefasige kabel is het hogere gewicht. Voldt biedt lichtgewicht type 2 laadkabels met koper van superieure kwaliteit en verzilverde contacten voor een betere elektrische geleidbaarheid. Type 2 laadkabels zijn in 2009 ontworpen in Duitsland en zijn sindsdien verplicht in de Europese Unie. Ze zijn uitgegroeid tot de meest gebruikte vorm van elektrische autoconnectors en kunnen een voertuig met 22 kW per uur van stroom voorzien.