Ad Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom zou je een animatievideo laten maken?

Een animatievideo laten maken is voor veel bedrijven aantrekkelijk. Een animatie wordt aantrekkelijk gevonden door de kijkers, waaronder je potentiële klanten. Naast deze aantrekkelijkheid heeft een animatievideo laten maken tevens inhoudelijke en zakelijke voordelen.

Niet gebonden aan tijd

Het grote voordeel van een animatievideo laten maken boven bijvoorbeeld een live action-filmpje, is dat een animatievideo tijdloos is. Bij een live action zijn de aankleding, voorwerpen, kleding en de inrichting vaak verbonden aan de tijd waarin het opgenomen wordt. Daarom is een live action al snel verouderd te noemen. Een animatievideo heeft hier minder snel last van waardoor deze voor een langere periode ingezet kan worden.

Helemaal op maat gemaakt

Bij een animatievideo wil je een zo veel mogelijk op maat gemaakte video. Je wil je huisstijl zo goed mogelijk aan je klant overbrengen. Animatie is hiervoor ideaal omdat een animatie grafisch is, net als je huisstijl. Hierdoor kun je jouw bedrijfslogo en kleuren één-op-één vertalen naar een video, wat goed is voor je merkherkenning.

Geen complexiteit meer

Door een animatievideo te laten maken, kun je echt alles laten zien. Ook complexe processen, boodschappen en concepten kun je middels een animatie eenvoudig(er) aan het publiek uitleggen. Met bijvoorbeeld een live action-video kun je dit nauwelijks uitbeelden.

Aanpassen is op ieder moment mogelijk

Bij een animatievideo laten maken, kun je te allen tijde je video aanpassen. Een scene in een animatievideo is namelijk niet in een keer geschoten, maar zorgvuldig samengesteld. Een zo’n shot bestaat uit meerdere elementen, wat samen het beeld vormt. Dit houdt in dat, wanneer er iets is aangepast, niet de hele video opnieuw opgenomen hoeft te worden. Je hoeft alleen de relevante onderdelen te vervangen. Mocht je hier zelf niet de kennis en know-how voor hebben, is het uiteraard mogelijk om Playforward hiervoor in te schakelen. De contactgegevens zijn te vinden op hun website.