Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Honden in de kou, dit moet je weten

Je staat er niet zo bij stil want honden hebben over het algemeen een dikke vacht, maar ook honden kunnen het koud krijgen. Voor de grootste honden onder ons is dit niet zo’n drama, maar voor de kleinere honden kan het heel vervelend zijn. Wordt het kouder of begint het weer meer te regenen? Dan is zoeken naar geschikte hondenkleding verstandig.

 

Wat zijn mijn opties?

 

Als je op zoek bent naar dierenbenodigdheden denk je misschien niet zo snel aan kleding, maar het wordt steeds vaker gekocht. Je ziet steeds meer honden met een tuigje lopen om ze te beschermen tegen de kou. Het is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens leuk uit.

 

Voor de grotere honden kun je overwegen om een jasje te kopen als accessoire. Voor de kleinere honden is het echter soms zelfs noodzaak. Kleinere honden hebben namelijk een dunne vacht en minder spek op de botten om tegen de kou of regen te kunnen.

 

Het uitlaten van honden is heel belangrijk en moet je altijd meerdere keren per dag doen. Het moet alleen niet vervelend worden voor je hond als het bijvoorbeeld hard regent. Ze krijgen het hierdoor snel koud en kunnen niet genieten van die noodzakelijke wandeling.

 

Een goede oplossing hiervoor is een honden regenjas. Een simpele jas die net zo werkt als een regenjas voor mensen. Het stoot water af waardoor in het geval van honden de vacht niet zo nat wordt. Een natte vacht zorgt ervoor dat je hond het koud krijgt en dat het bovendien koud blijft.

 

Dit soort kleren voor honden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn ze iets goedkoper wanneer het gaat om een regenjas voor kleinere honden, maar ze zijn altijd goed betaalbaar. Helemaal wanneer je weet hoeveel plezier je je hond hiermee kunt doen.