Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Kalkaanslag in de keuken, zo ga je het tegen

Kalkaanslag is een van de vervelendste dingen tijdens het schoonmaken. Je krijgt het moeilijk weg, hebt vaak veel en vervuilend schoonmaakmiddel nodig en je kunt het een week later weer opnieuw doen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om deze kalkaanslag in je keuken tegen te gaan.

 

Tips

 

Een handige tip om kalkaanslag te verwijderen wanneer het al op je glazen zit is door een halve citroen te gebruiken. Hiermee kun je de kalkaanslag in de meeste gevallen relatief eenvoudig verwijderen. Doe dit vooral met kokend water, want dit zorgt ervoor dat kalk zal ontbinden om het zo maar te noemen.

 

Je apparaten hebben ook last van kalk. Vermoed je dat je koffie machine of waterkoker last hebben van de kalk? Dan is het verstandig dit schoon te maken met azijn. Gebruik hiervoor geen chemische middelen, want je wilt natuurlijk niet dat dit later in je koffie terecht komt.

 

We hebben het nu over het verwijderen van kalk, maar de beste manier is natuurlijk het voorkomen. Dit scheelt je een hoop tijd en is bovendien beter voor het milieu. Op waterontkalkerkopen vind je een overzicht met magnetische waterontharders. Hiermee kun je de vorming van kalk in je leidingen tegen gaan en de kalkaanslag bij de bron bestrijden.

 

Je vind op de website verschillende vergelijkingen voor de beste waterontharders. De amfa4000 waterontharder test vergeleken met die van de Aquamag 7000 bijvoorbeeld, maar ook andere merken komen aan bod.

 

Niet alleen de magnetische kracht wordt hier gemeten, maar ook de prijzen worden naast elkaar gelegd. Het doel hiervan is om jouw als consument zo goed mogelijk te helpen met je keuze en het tegen gaan van kalkaanslag in je keuken en badkamer. Het mooie aan een waterontharder is dat het eenmalig een investering is die je de komende jaren veel tijd en geld scheelt. Het is een investering voor de toekomst.