Ad Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Keer terug naar de klassiekers met vulpennen

Vroeger werd er heel veel met vulpennen geschreven, maar nu niet meer. En dit terwijl dit hartstikke zonde is van de mooie pennen die we vroeger hadden. De vulpennen van vroeger zijn grotendeels vervangen door digitale vormen, en voor de paar keer dat er nog op papier wordt geschreven wordt er meestal een goedkope wegwerppen gebruikt. En dat terwijl de pennen van vroeger zo lekker schreven. Maar dit betekent niet dat je geen vulpennen meer kan gebruiken: de markt is nog groot genoeg en ze worden dus nog steeds gemaakt.

  1. Een pen kiezen

Je vraagt je waarschijnlijk af wat voor vulpen je het beste kan kiezen. En dit is ook logisch: er zijn immers uitzonderlijk veel pennenmerken, en bovendien bestaan er veel verschillende soorten pen. Allereerst het merk: Meestal krijg je wel een goede pen voor de prijs, maar er bestaan wel merken met verschillende reputaties, en de beschikbaarheid van vullingen verschilt ook. Als je voor Parker kiest is het heel makkelijk om aan vullingen te komen, je kan bijna overal wel een Parker pen vulling bestellen.

  1. Wat voor soort pen kies je?

Er bestaan twee hoofdgroepen onder de vulpennen: namelijk de kroontjespen en de balpen. Vaak wordt vulpen als synoniem voor kroontjespen gezien, maar dit klopt niet. Er bestaan onnavulbare kroontjespennen, en er bestaan navulbare balpennen. Maar wat is het verschil dan?

  1. Hoe werken de pennen?

Een kroontjespen heeft het alom bekende kroontje: een vast stuk metaal met een naad in het midden waar de inkt doorheen stroomt. De inkt loopt direct het papier op. De pen werkt vrij direct, en is vrij simpel, maar de pen kan vrij makkelijk lekken. De balpen werkt iets anders. In de punt van de pen draait een balletje rond. Aan de ene kant wordt er inkt op het balletje aangebracht, en aan de andere kant wordt die inkt weer op het papier overgebracht. De balpen raakt zelden verstopt.

  1. Welke moet je dan kiezen?

Hoewel beiden goed schrijven zijn er toch verschillen. Als je een pen zoekt die altijd werkt is de balpen een absolute aanrader. Maar als je de kroontjespen lekkerder vindt schrijver en de stijl mooi vindt, kies dan vooral voor een kroontjespen. Voor vullingen maakt het niet uit, je kan namelijk voor beiden een Parker vulling kopen.

  1. Het merk kiezen

We hebben het al eerder in dit artikel over het kiezen van een pennenmerk gehad, maar we gaan er nu toch iets dieper op in. Er is namelijk toch echt een verschil tussen verschillende pennenmerken. Er bestaan betaalbare merken als Lamy, maar er zijn ook luxe merken als Cross. Cross is afkomstig van een juweliersfamilie en dat merk je. De pennen zijn absolute kwaliteit en gemaakt van waardevolle materialen. Bovendien geeft Cross een levenslange garantie op de mechaniek. Ze gaan ervan uit dat de mechaniek niet stuk gaat, dus als het toch stuk gaat repareren ze het helemaal gratis voor je. Vanwege hun exclusiviteit kan je helaas niet overal een Cross balpen kopen. Maar dat geeft ook niet. Cross is namelijk geen merkt waarvan je vaak een pen zal kopen. De pennen gaan namelijk uitzonderlijk lang mee.