Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De interessante geschiedenis van haartransplantaties

Haartransplantaties zien we steeds populairder worden en het is alsof het echt een ding van deze eeuw is. Maar deze chirurgische ingreep gaat terug naar het begin van de 19e eeuw. In deze blog komt u alles te weten over de geschiedenis van haartransplantaties.

De eerste haartransplantatie

De eerste haartransplantatieprocedures dateren van het einde van de 19e eeuw, toen Japanse dermatologen kleine stukjes haar van het ene deel van het lichaam naar het andere transplanteerden. In de jaren 1930 begon chirurg Norman Orentreich te experimenteren met haartransplantatie om kaalheid te behandelen. Hij ontdekte dat getransplanteerd haar van de achterkant van het hoofd kon worden genomen en met succes naar de voorkant of de bovenkant van het hoofd kon worden getransplanteerd.

De bevindingen van Orentreich waren revolutionair voor die tijd en de haartransplantatieprocedures hebben sindsdien een lange weg afgelegd. Vandaag de dag is haartransplantatie een zeer effectieve behandeling voor kaalheid en andere vormen van haaruitval bij mannen. 

Moderne procedures

Tegenwoordig zijn de technieken natuurlijk wel gemoderniseerd het principe blijft echter hetzelfde: het haar wordt uit een deel van het hoofd gehaald waar het nog groeit (het donorgebied) en getransplanteerd naar een kaal of dunner wordend deel (het ontvanggebied). En dankzij de vooruitgang in de chirurgische technieken is het mogelijk om zeer natuurlijk uitziende resultaten te krijgen.

Er zijn verschillende soorten haartransplantatieprocedures beschikbaar, maar de meest gebruikte methode is folliculaire eenheidstransplantatie (FUT). Hierbij wordt een reep huid van de achterkant of zijkant van het hoofd (de donorplaats) genomen en geoogst. Een andere veel gebruikte manier is  follicular unit extraction (FUE), waarbij afzonderlijke haarfollikels uit de donorplaats worden gehaald en in de ontvangende zone worden getransplanteerd.

Haartransplantatie is geen snelle oplossing – het kan enkele maanden duren voordat het getransplanteerde haar begint te groeien en het kan tot een jaar duren voordat het volledige resultaat zichtbaar is. Maar voor veel mensen is het een zeer effectieve behandeling die hun zelfvertrouwen en levenskwaliteit kan herstellen.

Zantman Kliniek

Als u een haartransplantatie overweegt, is het belangrijk dat u een specialist op het gebied van haaruitval raadpleegt om uw mogelijkheden te bespreken en meer te weten te komen over de mogelijke risico’s en bijwerkingen die aan dit soort operaties verbonden zijn. Haartransplantaties Zantman Kliniek helpt u graag verder bij al uw kwesties over haartransplantaties. 

 

https://www.zantmankliniek.nl/