Ad Werk
Image default
Zakelijk

Hoe kom je snel aan een nieuwe baan?

Hoe kom je snel aan een nieuwe baan?

Momenteel zitten we in Nederland in meerdere crisissen. Zo ook eentje rondom het personeelstekort. Hierdoor denken veel mensen “Oh, die vacature vul ik wel eventjes op.” Helaas werkt het allemaal niet zo simpel. Personeelstekort of niet, de richtlijnen zullen (ongeveer) hetzelfde blijven. En hoe kun je er dan voor zorgen om toch snel aangenomen te worden? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Zoek naar je kwaliteiten

Wees realistisch tijdens het zoeken van een nieuwe baan. Heel simpel gezegd, ga niet solliciteren voor de baan als Duits docent op het moment dat je geen Duits kunt en kinderen ook maar vervelend vindt. Ken je eigen kwaliteiten. En baseer daar de vacatures op. Dit zal ook zorgen voor een betere motivatie aangezien er niets zo vervelend is als afgewezen worden.

CV en motivatiebrief

Veel bedrijven zullen tientallen CV’s en motivatiebrieven binnen krijgen. Die zullen ze natuurlijk niet allemaal met even veel aandacht lezen. Zorg er daarom dus voor dat je opvalt tussen die tientallen. Wees kort en krachtig. Zorg voor een pakkend verhaal waardoor de lezer niet na drie zinnetjes al de volgende brief erbij pakt.

Vraag om hulp

Over jezelf praten en je eigen min- en pluspunten benoemen kan natuurlijk best lastig zijn. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld je oude baas, of medewerkers kunt vragen naar je punten. Vraag ze daarbij bijvoorbeeld ook of ze vinden dat de nieuwe functie iets voor jou is. Vergeet hierbij natuurlijk ook niet je familie te vragen, hun zullen altijd eerlijk tegen je zijn!

Flexibel

Mocht je een belangrijk punt missen in je CV kun je er ook voor kiezen om dat gat op te vullen door middel van een tijdelijk baantje. En aangezien bedrijven vaak direct tijdelijke werknemers zoeken zul je snel aan de slag kunnen. Vaak kun je wel bespreken om tijdens dat baantje ook op zoek te gaan naar een vaste baan.

Uitzendbureau

Mocht het nou allemaal niet lukken kun je ook aan de deur kloppen bij een uitzendbureau. Die zitten in heel Nederland, zo ook het uitzendbureau Maastricht. Zij zullen je verder helpen!

https://www.atwerkvandaag.nl/