Ad Werk
Image default
Marketing

Webshop starten? Waar begin je?

Er zijn vele redenen waarom je een webshop zou willen of kunnen beginnen. Misschien heb je een hobby waar je een bedrijf van wilt maken of wil je een extra inkomen creëren? Hoe verzin je een goede bedrijfsnaam en hoe kun je überhaupt een webshop starten?

Hoe start ik een webshop?

Als eerste is het goed om na te denken over wat je wilt gaan verkopen. Heb je al een hobby die je wilt uitbreiden naar een bedrijf of heb je nog geen idee? Als je nog geen idee hebt, is het goed om te kijken naar wat je leuk vindt om te doen. Dit is het allerbelangrijkste met het beginnen van een eigen bedrijf. Iets doen wat je echt leuk vindt, anders ga je het niet volhouden en raak je overspannen na verloop van tijd. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je op zoek gaan naar de juiste webwinkelsoftware en een leverancier voor jouw producten.

Hoe verzin je een goede bedrijfsnaam?

Met een goede bedrijfsnaam kun je jezelf onderscheiden van je concurrenten. Het verzinnen van een goede bedrijfsnaam is ook een van de eerste stappen waar je over na gaat denken. Je hebt deze nodig voor verschillende aspecten zoals jouw inschrijving bij de KvK, jouw domeinnaam, de facturen etc.

Bekijk in wat voor niche je zit en schrijf eens voor jezelf op wat je allemaal wilt gaan verkopen. Je kunt gaan brainstormen op papier en alles opschrijven wat er in je op komt. Misschien kun je wel letterlijk een woord gebruiken of zit er een rode draad in de producten die je verkoopt. Houd het simpel, duidelijk, relevant en professioneel. Leg het vervolgens voor aan jouw omgeving en vraag de mening van verschillende personen.

Schaf een goede zakelijke laptop aan.

Een goede zakelijke laptop is belangrijk bij het beginnen van een webshop. Bedenk van tevoren goed wat voor werkzaamheden je allemaal wilt gaan uitvoeren met jouw laptop. Wil je bijvoorbeeld alleen jouw mails verwerken en in programma’s zoals Word en Excel werken? Dan heb je niet een hele sterke laptop nodig. Ga je ook digitaal ontwerpen waar je zware programma’s voor nodig hebt? Dan dien je rekening te houden met het werkgeheugen, de processor en eventueel te gaan voor een full-HD-beeldscherm.