Ad Werk
Image default
Marketing

Belangrijke dingen die nieuwe websites vergeten!

Het starten van een nieuwe website kan een opwindende maar ook overweldigende ervaring zijn. Met alle aspecten die je moet overwegen, is het gemakkelijk om belangrijke dingen over het hoofd te zien. Het is cruciaal om aandacht te besteden aan alle details om ervoor te zorgen dat jouw website succesvol wordt. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijke dingen die nieuwe websites vaak vergeten!

Responsief ontwerp

Een van de eerste dingen die vaak over het hoofd worden gezien, is het belang van een responsief ontwerp. In dit tijdperk van mobiel internet is het essentieel dat jouw website goed werkt op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Mensen gebruiken tegenwoordig vaak hun mobiele apparaten om te surfen op het internet, en als jouw website niet goed wordt weergegeven op deze apparaten, loop je potentiële klanten mis. Het is dus van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw website soepel functioneert op alle apparaten.

SEO-vriendelijke inhoud

Een andere veelvoorkomende fout is het verwaarlozen van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zelfs als je een prachtig ontworpen website hebt, zal het niet veel verkeer genereren als het niet wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden opneemt in de titels, metabeschrijvingen en inhoud van jouw pagina’s. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen om jouw website actueel te houden en hoger te scoren in zoekresultaten. Wil je meer weten over het starten met SEO? Bekijk dan deze handige gids over Starten met SEO.

Duidelijke navigatie

Niets is frustrerender voor een bezoeker dan een website met verwarrende navigatie. Zorg ervoor dat jouw menu’s duidelijk zijn en gemakkelijk te vinden, zodat gebruikers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Een goede vuistregel is om de belangrijkste pagina’s van jouw website in het hoofdmenu op te nemen en secundaire pagina’s in submenu’s te plaatsen. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om door jouw website te navigeren en verhoogt de kans dat ze langer blijven hangen.

Contactinformatie

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is verrassend hoe vaak websites geen duidelijke contactinformatie verstrekken. Zorg ervoor dat jouw contactgegevens gemakkelijk te vinden zijn, bij voorkeur op elke pagina van jouw website. Dit omvat jouw adres, telefoonnummer en e-mailadres. Door deze informatie te verstrekken, geef je potentiële klanten een manier om contact met je op te nemen, wat de geloofwaardigheid van jouw website vergroot.

Snelheid Optimalisatie

Niemand houdt van een trage website. Studies hebben aangetoond dat gebruikers vaak wegklikken als een website langer dan een paar seconden duurt om te laden. Zorg er daarom voor dat jouw website snel laadt door afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plug-ins te vermijden en gebruik te maken van caching. Een snelle website verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar kan ook bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines.

Onderhoud en updates

Eenmaal gelanceerd, betekent dit niet dat jouw werk klaar is. Het is essentieel om jouw website regelmatig te onderhouden en bij te werken. Dit omvat het controleren op gebroken links, het bijwerken van verouderde inhoud en het installeren van beveiligingsupdates. Door jouw website actueel te houden, zorg je ervoor dat het goed blijft presteren en veilig blijft voor jouw gebruikers.

Professionele uitstraling

Last but not least, zorg ervoor dat jouw website een professionele uitstraling heeft. Dit betekent niet alleen een aantrekkelijk ontwerp, maar ook hoogwaardige inhoud en afbeeldingen. Investeer indien nodig in professionele fotografie en copywriting om ervoor te zorgen dat jouw website er professioneel uitziet en aanvoelt.

Kortom, bij het starten van een nieuwe website is het belangrijk om alle aspecten in gedachten te houden, van ontwerp tot inhoud tot optimalisatie. Door aandacht te besteden aan deze belangrijke elementen, kun je ervoor zorgen dat jouw website succesvol wordt en jouw doelen bereikt. Wil je hulp bij het maken van een professionele website? Neem dan contact op met een expert op het gebied van website laten maken Utrecht.