Ad Werk
Image default
Marketing

Wat is SEO?

Search Engine Optimization (SEO) is de term die wordt gebruikt voor de praktijken die betrokken zijn bij het verbeteren van de positie van een website, om de kans te vergroten om zichtbaar te zijn via relevante organische zoekopdrachten. SEO marketing 2021 richt zich op onbetaald verkeer in plaats van op direct verkeer of betaald verkeer. Onbetaald verkeer kan afkomstig zijn van verschillende soorten zoekopdrachten, waaronder zoeken naar afbeeldingen, video’s, academische zoekopdrachten, nieuws-zoekmachines en branchespecifieke verticale zoekmachines. Zoekmachine-optimalisatie wordt gebruikt om drie afzonderlijke factoren van uw website te vergroten, deze zijn als volgt.

  • De kwaliteit van het verkeer – Dit betekent ervoor zorgen dat de mensen die uw website bezoeken oprecht geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die u aanbiedt.

  • De hoeveelheid verkeer – Zodra u ervoor heeft gezorgd dat de juiste mensen uw website bezoeken en u vinden via de SERPS (Search Engine Page Results), kunt u zich concentreren op het vergroten van het verkeer naar uw website.

  • Organische zoekresultaten – Organische zoekresultaten kunnen worden gedefinieerd als al het verkeer dat u ontvangt van de SERPS waarvoor u niet rechtstreeks voor de advertentieruimte hoefde te betalen.

Hoe werkt SEO?

Tegenwoordig gebruiken mensen zoekmachines om vrijwel al hun vragen te beantwoorden. Wat je ook nodig hebt om het antwoord te weten, het enige dat je hoeft te doen, is typen in Google en er is een eindeloze lijst met zoekresultaten binnen handbereik, maar hoe werkt dat precies? 

 

Alle zoekmachines gebruiken een proces dat crawlen wordt genoemd om u uw resultaten te laten zien. ‘Crawlen’ is wanneer de crawlers van zoekmachines worden gestuurd om alle pagina’s te bezoeken die aan de engine bekend zijn gemaakt, en vervolgens wat informatie extraheren. Met dit proces kan de zoekmachine de webpagina indexeren.

 

De kwaliteitsinhoud die naar uw website wordt geüpload, des te hoger de webpagina waarschijnlijk zal scoren in de resultaten van een zoekmachine. Deze inhoud moet worden ontworpen om uw potentiële klanten duidelijk te maken waar uw bedrijf over gaat, terwijl de zoekmachines alle trefwoorden, titels, beschrijvingen en interne links krijgen die ze nodig hebben om nauwkeurig te begrijpen wat uw bedrijf is en welke gebruikers de site bezoeken zijn op zoek. Om dit voor u te laten doen, is het mogelijk om een SEO marketing bureau 2021 in te schakelen.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is hoe zoekmachines zoals Google bepalen welke site het verdient om hoog te scoren voor bepaalde termen of zoekopdrachten. Zonder de technieken die door moderne SEO worden gebruikt, zou het te eenvoudig zijn om het systeem met bots te manipuleren en zou het waarschijnlijk worden misbruikt door grotere bedrijven met een eindeloos budget. Met moderne SEO staat een eerlijker speelveld echter toe, het verkleint de kans dat mensen de resultaten kunnen manipuleren. 

 

Als zodanig verdient elke site zijn huidige beoordeling. Hard werken aan uw inhoud en ervoor zorgen dat uw website zijn bezoekers aanspreekt, zal leiden tot een hogere score op de ranglijst van zoekmachines. Over het algemeen beschouwen gebruikers het bedrijf dat bovenaan de zoekresultaten staat als de meer geloofwaardige bron dan degenen die niet zo hoog scoren op pagina rangschikkingen, dus een SEO marketeer 2021 is van groot belang als u wilt dat mensen uw website bezoeken.