Ad Werk
Image default
Bedrijven

Vragen die je kan stellen aan de kinderopvang

Je wilt dat je kindje binnenkort naar de kinderopvang gaat. Je bent je aan het oriënteren op alle verschillende kinderdagverblijven in de buurt en je wil natuurlijk de meest geschikte kiezen. Een lastige opgave. Zeker als het je eerste kindje is dan is dit de eerste keer dat je kindje weg gaat van huis als je het naar de opvang brengt, dus je wil zeker weten dat alles goed geregeld is. Hoe weet jij welk kinderdagverblijf je moet kiezen? Daar kun je achter komen door langs te gaan bij de verschillende kinderdagverblijven in de buurt. Je kan dan kijken hoe de sfeer is, maar neem hier geen genoegen mee. Je kan het best ook een paar vragen stellen aan de kinderopvang in regio Den Haag of ergens anders in Nederland. In dit blog een aantal vragen die je kan stellen.

 Wat is de groepsindeling?

Wat is de groepsindeling? Je kindje wordt altijd in een groep geplaatst als het naar de kinderopvang in regio Den Haag of ergens anders in Nederland gaat. Het is dan handig om te vragen wat de groepsindeling is. Je hebt verticale groepen, maar ook horizontale groepen. Bij horizontale groepen wordt je kindje ingedeeld op basis van leeftijd. Dit is zeker voor de eerste keer naar de opvang ideaal dus vraag hier altijd naar. Je kind kan dat met leeftijdsgenoten omgaan, maar ook de leiding is dan vaak gespecialiseerd in die specifieke leeftijd. Zij weten hoe ze de ontwikkeling van deze leeftijdsgroep het beste kunnen stimuleren.

 Wat zijn de openingstijden?

Wat zijn de openingstijden? Zeker niet onbelangrijk: de openingstijden. Het is belangrijk dat de openingstijden goed aansluiten bij de werktijden van jou en je partner. Als dit niet het geval is zit je alsnog met een probleem. Vraag hier dus naar. Vraag ook meteen wat de breng- en afhaaltijden zijn. Bij sommige kinderdagverblijven is dit heel strikt, bij andere wat minder.

 

Wat als mijn kindje ziek is?

Het is belangrijk om te weten of je kindje welkom is op de opvang als het een keer ziek is. Is dat niet het geval dan moet je namelijk kijken of je in staat bent dan iets anders te regelen. Ook is het belangrijk om te weten wat er gedaan wordt als je kindje tijdens een dagje op de opvang ziek wordt. Houden ze je kindje daar of word je gebeld?

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/