Ad Werk
Image default
Bedrijven

Hoe vind je een geschikte boekhouder?

Wanneer je een boekhouder zoekt is het belangrijk om iemand te vinden die voldoet aan je wensen en waarmee het goed klikt. Daarbij is het fijn als je boekhouder helder communiceert en duidelijke afspraken met je maakt. Om een geschikte boekhouder te vinden kun je rekening houden met enkele aandachtspunten. In dit artikel lees je hier meer over!

Voorbereiding op de administratie

Voordat je begint met zoeken is het handig om alvast voor jezelf op een rijtje te zetten wat je belangrijk vindt als het gaat om een boekhouder en je financiële administratie. Welke taken wil je uitbesteden, hoeveel contactmomenten wens je in te plannen, en waarover heb je financieel advies nodig? Als je een helder plan hebt, kun je beginnen met je zoektocht! Er zijn online veel locaties waar je een boekhouder kan vinden, bijvoorbeeld op Boekhoudergids.nl.

Tips om een geschikte boekhouder te vinden 

Om te voorkomen dat je overhaast met iemand in zee gaat en dat de samenwerking niet soepel verloopt, is het handig om bij het zoeken naar een boekhouder te letten op de volgende aandachtspunten: 

 1. Ervaringen en kwalificaties
  Om een beeld te krijgen van hoe de boekhouder bekend staat kun je vast kijken of hij of zij positieve reviews heeft van andere klanten. Kijk ook altijd even op de website of je boekhouders in het bezit is van het KEB-keurmerk. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een erkende en betrouwbare boekhouder.

 2. Kies voor een boekhouder binnen je vakgebied
  Wist je dat er boekhouders zijn die zich gespecialiseerd hebben binnen een beroepsgroep of vakgebied? Zo heb je bijvoorbeeld een boekhouder speciaal voor vastgoedmakelaars, psychologen of voor ZZP’ers. Dit is handig want dan kun je boekhouder je specifiek financieel adviseren over thema’s binnen je beroep.
   

 3. Plan meerdere kennismakingsgesprekken en vergelijk
  Om een weloverwogen beslissing te maken waar je geen spijt van krijgt, is het altijd goed om meerdere boekhouders te spreken. Met een telefoongesprek voel je al gauw of er een klik is en er een goede samenwerking in zit.

Vraag rond in je omgeving

Als iemand uit je omgeving positief is over de samenwerking met een boekhouder, is de kans groot dat je ook tevreden bent.