Ad Werk
Image default
Beauty en verzorging

Stralen in de zomer? Zorg dat jij er klaar voor bent

In de zomer schijnt de zon langer en heter. Het kan je make-up vervagen of je huid droog en dof maken. Dan is dit het juiste moment om naar een schoonheidssalon te gaan. Zo kun je in de zomer activiteiten ondernemen terwijl je gezicht en huid nog stralen. De zomer is leuk, dus dit is het moment om van de zon te genieten door te zonnebaden op het strand. Bereid daarom je gezicht en huid voor op deze leuke zomer door je te laten verzorgen bij je favoriete schoonheidssalon.

Huidverzorging voor de zomer

In de zomer zweet je makkelijker. Zweet vermengd met stof en bacteriën zal bezinken en vast komen te zitten in de poriën van de huid. Het kan de oorzaak zijn van acne en zwarte vlekken op het gezicht. De oorzaak van donkere vlekken kan ook ultraviolette straling zijn die de huid direct bestraalt. Om dit probleem te voorkomen, kun je naar een schoonheidssalon gaan voor huidverzorging. Hier volgen een aantal behandelingen.

Gezichtsbehandelingen doen

Voer tegen of tijdens de zomer een gezichtsbehandeling uit om al het vuil en de bacteriën die in de poriën van het gezicht vastzitten te verwijderen. Je kunt een gezichtsbehandelingsmethode volgen die bij je past, zoals een laserbehandeling met een laser van Medilaser.  Naast gezichtsbehandelingen moet je thuis ook ijverig je gezicht reinigen na activiteiten buiten. Dit komt omdat in de zomer de zweetproductie meer wordt dan normaal. Zweet vermengd met vuil en bacteriën moet van het huidoppervlak worden verwijderd. Anders zal het grotere problemen op je gezicht veroorzaken, zoals acne. Gebruik een gezichtsreiniger die bij je huidtype past, zodat je maximale resultaten krijgt. Als je buitenshuis actief gaat zijn, gebruik dan altijd zonnebrandcrème om je gezicht en huid te beschermen tegen blootstelling aan ultraviolette stralen. Gebruik zonnebrandcrème op het gezicht, nek, oren, handen en andere blootgestelde delen van het lichaam.

Gebruik lichte make-up

In de zomer zul je meer zweten omdat de zon heter is dan normaal. Draag lichte gezichtsmake-up zodat je gezichtsporiën nog kunnen ademen en je gezicht niet snel gaat zweten. Gebruik vervolgens waterdichte soorten cosmetica, zodat ze goed op de huid blijven plakken en niet vervagen bij blootstelling aan zweet. Als je naar een schoonheidssalon gaat, weten ze natuurlijk wel beter wat voor make-up bij jou past deze zomer. Je hoeft er maar één te bezoeken en de behandelingen te kiezen die je nodig hebt om de zomer goed door te komen.