Ad Werk
Image default
Banen en opleidingen

Burn-out mythen

vacatures

Burn-out: concept, voorbeelden en redenen
Concept
Na met honderden mensen te hebben gesproken die met dit probleem naar Anti-Slavery zijn gekomen, kan ik met vertrouwen zeggen dat professionele burn-out het resultaat is van een langdurige discrepantie tussen je carrièredoel, mogelijk verborgen voor jezelf, en je huidige staat in het bedrijf.
In feite is het “genezen” van een burn-out eenvoudig:
Analyseer uw situatie met een eerlijk begrip van uw doel;
Begrijp waar het tragische uiteenvallen is;
Kom eroverheen.
Voorbeeld en redenen
Ik zal het uitleggen met een voorbeeld: “Ik wil al een jaar lang niet elke dag naar mijn werk.”
Er kunnen veel redenen zijn:
Je wordt niet meer gewaardeerd;
Je hebt oninteressante taken;
Je hebt een idiote baas;
Je houdt niet van het team;
Lange en slechte rit;
Je doet iets dat helemaal niet blijft hangen;
Je bent gegroeid uit activiteiten die je ooit leuk vond en die nu saai zijn.
Als we eenmaal de ECHTE reden hebben bedacht, moeten we gaan zitten en het rustig overwinnen in dit of dat gezelschap. Het is gewoon een reeks acties – soms eenvoudig, soms complex. Soms leidend tot tijdelijke verliezen in geld of positie als het gaat om verhuizen naar een andere bedrijfstak.
Dit is waar de grootste schade optreedt van psychologen die “werken met burn-out”. Als we bang zijn, beginnen we in plaats van echte actie te imiteren.
In plaats van naar een ander bedrijf te verhuizen, gaan we maandenlang naar een psycholoog en praten over een mogelijke transitie.
In plaats van onze studie af te maken, gaan we naar een psycholoog, besteden tijd en geld, wat alleen nodig is voor training, enz.
Ik zal nooit beweren dat we ‘slechte’ onbehulpzame psychologen hebben. Met een heleboel persoonlijke problemen, en ik ga er regelmatig naar toe, maar het probleem van burn-out op het werk kan en moet worden behandeld.
Hoe burn-out door werk te behandelen
Diagnostiek en echte acties.
Gelukkig is dit precies het probleem dat niet wordt opgelost door LANGE zelfreflectie. Het is, zoals een verkoudheid met complicaties door de duur, goed bestudeerd, duidelijk te genezen en begrijpelijk in werkmethoden.
Kortom, naar een psycholoog – voor persoonlijke harmonie, voor jezelf voor het oplossen van de problemen van burn-out op het werk.
Succes!

https://vacatures.today/cat/Overige7.html

https://www.vindazo.be