Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Volledig online je VOG aanvragen

Nieuwe baan gevonden? Goed mogelijk dat je werkgever om een Verklaring Omtrent het Gedrag vraagt. Ook wel een “bewijs van goed gedrag” genoemd. Wist je dat je volledig online een VOG aanvragen kunt doen?

Het aanvragen van je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan op verschillende manieren. De snelste manier om deze aan te vragen is door gebruik te maken van een externe partij die voor jou de aanvraag indient. Tegen extra betaling wordt je aanvraag klaargezet bij de juiste instantie (Dienst Justis) en daar ontvang je een e-mail van.

Bevestiging van je VOG aanvraag

In de e-mail van Dienst Justis ontvang je een bevestiging van je aanvraag waarin je ook de resterende kosten kunt voldoen, deze bedragen €33,85. Zodra je deze hebt betaald zal de werknemer van Dienst Justis je aanvraag controleren en verwerken. Als niet in aanraking bent geweest met Justitie kun je je VOG binnen enkele dagen thuis per post verwachten.

VOG aanvragen met strafblad

Als jongeren een nieuwe baan of stage krijgen, kan de werkgever om een VOG vragen. Een strafblad betekent niet automatisch dat de VOG wordt geweigerd. Sommige strafbare feiten vormen voor de ene baan of stage wel een bezwaar, maar voor de andere niet.

Wanneer is een VOG nodig?

Voor sommige beroepen is een VOG verplicht. Denk daarbij aan leraren, medewerkers in de dagopvang en buitenschoolse opvang of aan gastouders, gastouderbureaus en huisgenoten van gastouders. Ook als u met vertrouwelijke gegevens gaat werken kan uw werkgever om een VOG vragen.