Ad Werk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe kan ik de online vindbaarheid van mijn onderneming verbeteren?

Heb jij een bedrijf en ben je van je website afhankelijk om meer klanten te vinden? Dan is het erg belangrijk dat je aandacht besteedt aan SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO omvat een aantal tools en technieken die ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google komt te staan, waardoor je meer bezoekers trekt. Als je het slim aanpakt kun je zelfs hele specifieke bezoekers trekken. Met andere woorden, je kunt bezoekers naar je website trekken die heel specifiek op zoek zijn naar iets dat jij te bieden hebt. Daardoor zullen ze sneller een aankoop doen. Maar hoe doe je dat precies, en wie kan je daarbij helpen als je er zelf te weinig verstand van hebt? Dat lees je hier!

 

Zorg voor sterke content

Het eerste belangrijke punt is dat je sterke teksten op je website moet hebben staan. Deze moeten geschreven zijn op basis van een zoekwoordenonderzoek, en dat is helaas niet iets wat iedereen kan doen. Het onderzoek zelf is niet zo moeilijk, maar de interpretatie van al deze waardes wel. Daarom kun je daar het beste een online marketing bureau als Digital Desert voor inschakelen. Zij weten precies hoe je er achter komt op welke zoektermen mensen zoeken als ze jouw product of dienst bedoelden. Vervolgens kun je met deze informatie de content voor je website creëren.

 

Doe aan linkbuilding

Ze kunnen het bij Digital Desert niet genoeg benadrukken, maar je kunt als online ondernemer echt niet zonder linkbuilding. Dit houdt in dat je links naar jouw website verzamelt van andere, relevante websites. Hoe meer kwalitatief goede links je hebt, hoe hoger je website zal ranken in Google. Google denkt dan immers dat je waardevolle content hebt, anders zouden anderen er niet naar linken. Je kunt aan linkbuilding doen door gastblogs te schrijven, door gratis producten weg te geven in ruil voor een review of door leveranciers en klanten te contacteren met de vraag of ze naar je willen linken. Zet dit allemaal weinig zoden aan de dijk? Ook dan kun je gebruik maken van de diensten van Digital Desert. Zij beschikken namelijk over eindeloos veel blogwebsites, waar artikelen over jouw bedrijf (inclusief een link) op kunnen worden geplaatst. Dit is helaas niet gratis, maar wel ontzettend effectief!

 

Zorg voor sterke metagegevens

Wanneer jouw website in de zoekresultaten van Google staat, zie je een klein stukje tekst staan (soms ook een afbeelding of iets anders). Dit stukje tekst is de metatitel en -omschrijving. Als je deze niet zelf invult voor een pagina, kiest Google zelf een random stukje uit de tekst. Dit stukje is niet altijd even relevant, vandaar dat het heel belangrijk is om tijdens het aanmaken of bewerken van een pagina de metatitel en -omschrijving in te vullen.