Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Deze speeltoestellen zijn leuk op het schoolplein

Er zijn veel manieren om het schoolplein aantrekkelijk te maken voor de kinderen. Eén manier is het installeren van leuke speeltoestellen, maar er zijn ook vele andere manieren beschikbaar. Omdat het aanbod groot is en de mogelijkheden eindeloos zijn, is het belangrijk om te bepalen wat bij jullie behoeften en budget past. Neem de kinderen gerust ook mee bij een herinrichting van het schoolplein: wat zouden zij graag terugzien? 

Populaire opties

De speeltoestellen schoolplein mogen natuurlijk niet ontbreken. Enkele populaire opties zijn schommels, glijbanen, klimrekken en apenbruggen. Je kunt ook creatief zijn met andere elementen zoals zandbakken, waterpartijen en zelfs tuinzones. Want de kinderen zullen het fantastisch vinden om met de klas voor hun eigen moestuintje verantwoordelijk te zijn. 

Houdt hier rekening mee

Het schoolplein moet natuurlijk vooral voor het plezier worden ingericht, maar daarnaast is het ook belangrijk om enkele andere dingen mee te nemen. Zo kunnen vele speeltoestellen de motorische ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Ook kunnen verschillende sporttoestellen worden toegevoegd, om de leerlingen tijdens de gymlessen buiten te laten gymmen. Met educatieve spellen kan bovendien nog wat worden geleerd. De leerlingen zullen het niet eens merken, maar leren spelenderwijs leuke weetjes en oefenen met hun rekensommen, terwijl ze bijvoorbeeld met een interactief memo-spel spelen. 

Professionele hulp

Wanneer jullie niet zeker weten waar te beginnen of jullie er onderling niet uitkomen, zijn er gelukkig tal van online bronnen en bedrijven beschikbaar die kunnen helpen. Zij weten vaak precies welke speeltoestellen gebruikelijk zijn op het schoolplein en kunnen adviseren. Ook weten ze welke speeltoestellen veilig en geschikt zijn om de leerlingen in de gaten te houden. Want uiteindelijk is de school wel verantwoordelijk. 

Veiligheid

Tot slot is het van belang dat jullie erover nadenken, hoe de veiligheid van de leerlingen gegarandeerd kan worden. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje en is dit niet altijd te voorkomen. Maar er kunnen wel dingen worden ondernomen om het valrisico te verkleinen en de val te breken. Denk bijvoorbeeld aan de ondergrond: door een zachte ondergrond met veel vering te nemen, wordt de val gebroken en zullen de leerlingen zich minder pijn doen. Ook kunnen te hoge speeltoestellen worden vermeden en kan de hoogte altijd met een hek omringd zijn, zodat de leerlingen er niet zomaar af kunnen vallen.

 

https://www.yalp.nl/