Ad Werk
Image default
Zakelijk

Alles wat je moet weten over verzekeringen

Een verzekering. Ben jij er al bekend mee? En heb jij al verschillende verzekeringen lopen? Je hebt erg veel verschillende soorten verzekeringen. Iedere verzekering is weer anders opgesteld. Daarnaast is iedere verzekering ook weer voor een ander doeleinde. Maar wat is een verzekering nu precies? Wat kan je er mee en waar moet je op letten? Hieronder kom je meer te weten over verzekeringen!

Wat is een verzekering?

Wanneer je een verzekering afsluit, sluit je als het ware een wederzijdse overeenkomst af. Hierbij heb je aan de ene kant de verzekeraar en aan de andere kant de verzekerde. Bij de overeenkomst komt een bepaald bedrag kijken die de verzekerde moet betalen. Doordat de verzekerde dit bedrag betaald wordt hij verzekerd tegen onzekere voorvallen.

Waarvoor heb je verzekeringen?

Je hebt erg veel verschillende soorten verzekeringen. Zo kun je persoonlijk een verzekering afsluiten, maar ook als onderneming. Bij het afsluiten van een verzekering voor je onderneming kun je bijvoorbeeld kijken op http://verzekeringvooruwbedrijf.nl/. Hier vindt je verschillende soorten verzekeringen, waaronder een verzekering bij verzuim. Daarnaast zijn er ook verzekeringen die iedereen af moet sluiten. Denk aan de zorgverzekering die verplicht is vanaf achttien jaar af te sluiten. Daarnaast heb je meerdere verzekeringen die je zelf af kunt sluiten. Deze zijn geen verplichting, maar kunnen het je wel makkelijk maken wanneer je in een specifiek voorval terecht komt. Denk aan een verzekerde laptop die gestolen is. Deze wordt dan vergoed, omdat je je hier van tevoren voor hebt laten verzekeren. 

Verzekering bij verzuim

Je kunt als onderneming ook een verzekering opstellen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een verzuimverzekering. Het komt nu helaas wel eens voor dat iemand ziek is. Hierbij kan degene natuurlijk niet naar werk toe. Wanneer je als onderneming een verzuimverzekering afsluit, ben je als onderneming verzekerd voor de kosten die je hebt op het moment dat de medewerkers ziek worden. De verzekering betaalt als het ware het loon door en daarnaast de eventuele re-integratie en verzuimbegeleiding. Wanneer je als onderneming een verzuimverzekering af wilt sluiten kun je de Verzuimverzekering vergelijken. Hierdoor kom je uiteindelijk tot de beste verzekering die het meeste aansluit op jouw onderneming. 

Waar moet je op letten?

Een verzekering is dus erg handig en zeker niet te ontbreken, maar waar moet je nu op letten? Wanneer je een verzekering wilt afsluiten is het verstandig jezelf een aantal vragen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten op een laptop. In het geval de laptop gestolen zou worden, kun je doordat je verzekerd bent deze gelukkig weer terugkrijgen. Wanneer je dus niet verzekerd zou zijn, moet je zelf opdraaien voor alle kosten en een nieuwe laptop aanschaffen. Toch kan het zo zijn dat je eigenlijk nooit de deur uitgaat met je laptop. Op dat moment heeft de verzekering dus weinig zin. Hierbij wil je voorkomen dat je onnodig veel geld kwijt bent. Denk dus goed na over de verzekering en sluit de juiste verzekering passend bij jou af.