Ad Werk
Image default
Woning en Tuin

De winter komt eraan!

De laatste Elfstedentocht is alweer een tijdje geleden. Maar dat betekent niet dat de winters in Nederland niet koud zijn. Nu de dagen weer korter worden en de winter dichterbij komt is het een goed moment om eens na te denken over de vraag hoe je jezelf gedurende de lange winternachten warm gaat houden. Een goed dekbed is warm, maar niet té warm.

Mogelijkheden

In principe kun je kiezen uit vier soorten dekbed: een dekbed van wol, van katoen, synthetisch of een donzen dekbed. Een synthetisch dekbed is vaak iets goedkoper en is makkelijk te wassen. Dit materiaal heeft echter als belangrijk nadeel dat het minder goed ventileert. Daardoor zul je ’s nachts sneller gaan zweten. Wol is prettiger, omdat het vocht opneemt. Maar omdat het een stuk zwaarder is, wordt het door veel mensen wat minder prettig gevonden.  Katoen ventileert iets beter dan een synthetisch dekbed en weegt iets minder dan wol. Maar echt hemels slapen, dat doe je met een donzen dekbed (of donsdeken voor de Belgen onder ons).

Dons is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om haar isolerende werking.

Een donzen dekbed houdt warmte vast, maar zorgt tegelijkertijd voor goede ventilatie en vochtregulatie. Wanneer je beseft dat mensen ’s nachts tot wel een halve liter vocht kunnen verliezen (door transpiratie) begrijp je dat vochtregulatie een belangrijke invloed heeft op je slaapcomfort.

Het is licht van gewicht en is erg soepel. Bovendien is dons (letterlijk) vederlicht, waardoor het voelt alsof je in een wolk zweeft. Een donzen dekbed is het summum van nachtrust.

Anti-allergeen

Wist je dat dons van nature anti-allergeen is? Door de geweldige ventilatie en vochtafvoer vinden bijvoorbeeld huisstofmijten een donzen dekbed geen lekker plekje om zich te nestelen. Daardoor hoef je niet bang te zijn voor allergische reacties.

Een dekbed voor elke nacht

Donzen dekbedden zijn te krijgen in diverse varianten. Om het simpel te houden kun je kiezen uit een zomerdekbed, een winterdekbed en een All-year dekbed. De laatste wordt ook weleens een 4-seizoenen dekbed genoemd. Zoals je zult verwachten is een winterdekbed warmer dan een zomerdekbed. In Nederland is over het algemeen het All-year dekbed de beste keuze. Met ons klimaat is dit het dekbed wat voor het overgrote deel van de nachten garant staat voor een comfortabele reis naar dromenland.

Wil jij de komende winter ook lekker slapen? Op www.betternights.nl vindt je een donzen dekbed dat perfect bij jouw situatie past.

https://www.betternights.nl/