Ad Werk
Image default
Gezondheid

Voedingssupplementen om je gezondheid te boosten

Ben je op zoek naar een manier om uw gezondheid te verbeteren en je op je best te voelen? Dan kun je overwegen om voedingssupplementen te nemen. Voedingssupplementen kunnen de gaten in je dieet opvullen en je voorzien van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Er zijn veel verschillende soorten supplementen beschikbaar, en elk heeft zijn eigen unieke voordelen. In deze blogpost bespreken we de voordelen van enkele gangbare voedingssupplementen en hoe ze je gezondheid kunnen helpen verbeteren!

Wanneer voedingssupplementen gebruiken

Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als vervanging van een gezonde voeding. In plaats daarvan moeten ze gebruikt worden als aanvulling op je voeding en om eventuele gaten in je voedingsstoffeninname op te vullen. Als je evenwichtig eet, hoef je misschien helemaal geen supplementen te nemen. Maar als je denkt dat je baat kunt hebben bij het nemen van een supplement, dan zijn er bepaalde momenten waarop ze bijzonder nuttig kunnen zijn:

 

-Als je specifieke tekorten aan voedingsstoffen hebt: Als bij jou een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen is vastgesteld, kan je arts je aanraden om supplementen te nemen om het tekort te corrigeren.

 

-Als je moeite hebt om voldoende voedingsstoffen uit voedsel te halen: Sommige mensen hebben moeite met het opnemen van voedingsstoffen uit voedsel door spijsverteringsproblemen of andere gezondheidsproblemen. In deze gevallen , supplementen kunnen ervoor zorgen dat de persoon voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

-Als je zwanger bent of borstvoeding geeft: Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moeten vaak extra vitamines en mineralen innemen om hun groeiende baby te ondersteunen. Supplementen kunnen vrouwen helpen te voorzien in hun toegenomen behoefte aan voedingsstoffen tijdens zwangerschap en borstvoeding.

 

-Als je een sporter bent: Atleten hebben vaak meer van bepaalde voedingsstoffen nodig dan sedentaire mensen, dus zij kunnen baat hebben bij het nemen van supplementen.

Welke soorten voedingssupplementen zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten voedingssupplementen op de markt. Enkele veel voorkomende soorten zijn:

 

-Vitaminen: Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Er zijn 13 essentiële vitamines, en je kunt ze zowel uit voedsel als uit supplementen halen.

 

-Mineralen: Mineralen zijn ook essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Er zijn 22 essentiële mineralen, en ze zijn te vinden in zowel voeding als supplementen.

 

-Kruiden: Kruiden zijn planten die verbindingen bevatten die voordelen voor de gezondheid kunnen hebben. Enkele veel gebruikte kruiden als supplement zijn echinacea, knoflook, ginseng en groene thee.

 

-Eiwitpoeders: Eiwitpoeder is een soort supplement gemaakt van geïsoleerde eiwitten. Het wordt vaak gebruikt door sporters of mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Wei-eiwit, soja-eiwit en caseïne-eiwit zijn enkele veel voorkomende soorten eiwitpoeder.

 

-Omega 3 supplementen: Deze zijn populair en verkrijgbaar in de vorm van visolie capsules en algentabletten. Sommige mensen halen omega 3 ook uit vette vis, zoals zalm, forel en haring. Omega 3’s zijn belangrijk voor de gezondheid en er is aangetoond dat ze verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder vermindering van het risico op hartziekten en dementie.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van voedingssupplementen

Bij het kiezen van een voedingssupplement , is het belangrijk om een gerenommeerd merk te kiezen dat hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Je moet ook met je arts praten voordat je supplementen neemt, vooral als je een gezondheidstoestand hebt of medicijnen gebruikt.

Nu je meer weet over voedingssupplementen en hun voordelen, vraag je je misschien af of ze geschikt zijn voor jou. Als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij het nemen van een supplement, praat dan met je arts om te zien of die je er een aanbeveelt. En onthoud dat voedingssupplementen niet bedoeld zijn om een gezond dieet te vervangen – concentreer je ook op het eten van veel fruit, groenten en volle granen.

 

Bron: meditecheurope.nl

 

https://www.meditecheurope.nl/