Ad Werk
Image default
Fotografie

Fotograaf Raalte

Fotograaf Vincent Hartman is voornamelijk actief als fotograaf voor zakelijke opdrachtgevers via zijn fotostudio onder de naam STUDIOVHF. Onder zijn eigen naam fotografeert hij echter ook nog steeds voor particuliere opdrachtgevers. Hierbij gaat het dan voornamelijk om portretfotografie in de regio Zwolle – Heino – Raalte. 

Portretfotografie

De foto van het gezin hieronder is een goed voorbeeld van de conceptmatige aanpak die soms ook bij wat heet ‘publieksfotografie’ van pas kan komen.

De klant meldde zich eerst voor een orienterend gesprek omdat ze iets ander dan anders wilde. De vraag is natuulijk wat is dan anders dan anders? Portretfotografie is immers erg persoonlijk. Vaak is het zo dat de klant er geen duidelijk idee over heeft en daarom naar Fotograaf Raalte toekomt. In dit geval was in ieder geval duidelijk wat ze niet wilde en dat was het gezin in spijkerbroeken, wit t-shirt en een witte achterwand. Inderdaad dit is een concept dat met enige regelmaat voorkomt. Een witte achtergrond is zo wie zo makkelijk voor de fotograaf omdat het toelaat een maximale scherptediepte te gebruiken zodat ieder individueel persoon in een groepsfoto scherp wordt afgebeeld zonder dat de achtergrond afleid.

Voor deze foto hebben we gekozen voor een wat donkerder achtergronddoek met niet nader te definieren vrije vormen en wat contrastrijker licht. Het licht is gecreeerd door een striplicht softbox schuin boven het gezin naar beneden te richten, zodat er wat schaduw onstaat in het gezicht en onder de kaak. Ook zijn er twee naar voren schijnende effectlichten toegepast aan de zijkant van de groep.

Fotograaf Raalte

De van orgine Zwolse fotograaf werkt sinds 2009 vanuit zijn fotostudio in het Sallandse dorp Heino Heino is een gezellig en ondernemend dorp waar Fotograaf Raalte zich als een vis in het water voelt. Het dorp ligt dicht bij zijn belangrijkste werkgebied Zwolle, maar is ook voor Raalte een goed optie voor publieksfotografie. Voor landelijke opdrachtgevers is de locatie ook dicht genoeg voor de plaatsen als Deventer en Almelo en het gehele gebied noord-oost Nederland.

De studio verzorgt onder andere interieurfotografie:

(interieurfotografie van basisschool De Kwintijn in Raalte voor een opdrachtgever uit het zuiden des lands)

Naast interieurfotografie verzorgt STUDIOVHF ook algemene bedrijfsfotografie, productfotografie, reclamefotografie en redactionele fotografie.