Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een stal die mooi en verantwoord is

Er komen er steeds meer van in Nederland: stallen. We zijn dan ook een van de grootste spelers in de wereld wanneer het aankomt op veehouderij. Met grote spelers zoals wijsman is zo’n vooraanstaande positie natuurlijk ook wel een voordeel want zo kun je als land ook mee met de nieuwste ontwikkelingen.

Met de opkomst van steeds grotere stallen, kom ook steeds meer bewaren van gemeenten en inwoners. Aan de andere kant is dit ook positief, omdat dit ondernemers tot innovatie dwingt. Zo is het veel handiger om in de breedte te werken, in plaats van in de lengte. Veel stallen zijn nu nog erg lang maar dat zorgt ervoor dat boeren vooral veel kilometers moeten maken die eigenlijk overbodig zijn. Door de stal minder lang te maken, kan de boer makkelijker en sneller bij zijn of haar dieren komen om ze te verzorgen en te voederen. Dit levert dus een aanzienlijke verbetering van de looplijnen voor boeren op. Zo houdt de boer meer tijd over en kan er meer werk worden verzet in minder tijd. Dat is voor iedereen een voordeel toch?

De veehouderij en dan vooral de melkveehouderij is een drukbezette en steeds veranderende markt. Gelukkig vinden ook steeds meer boeren het comfort van hun dieren heel belangrijk. Belangrijk voor een koe is om lekker te kunnen liggen. Dat kan zeer comfortabel op een pack mat. Een diepstrooiselbox is fijn voor je dieren maar vraagt veel onderhouden om echt comfortabel en schoon te houden.

In de pack mat zit een comfortabele ondermatras waar de koeien lekker op kunnen liggen. Er ligt alsnog strooi op maar er hoeft niet zoveel strooi en hooi meer te worden gebruikt om de koe lekker te laten liggen. Het onderhoud is bovendien ook minder en de koe zelf zal ook minder last hebben van vervelende en pijnlijke doorligplekken.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/